“Допомога захисникам України – це поклик мого серця” – Вячеслав Непоп

image
6 Жовтня 2020, 22:33
Поділитися:

6 октября 2020 г. 16:55

У 2020 на матеріальну допомогу учасникам антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім’ям, київська влада заклала майже 192,1 млн грн. Це на 13,7 млн грн більше, ніж торік. Однак, крім офіційних київських програм підтримки, воїни АТО/ООС та члени їх родин отримують різноманітну допомогу від представників команди Віталія Кличка у районах Києва.

Про це KV стало відомо з повідомлення на сайті видання “44.ua”.

Сьогодні підтримка захисників України є моральним обов’язком не лише волонтерів та благодійних організацій, а і місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування. Адже, мир у селах і містах, незалежно від того, близько чи далеко вони знаходяться від лінії фронту, залежить від наших воїнів, які зараз служать на передовій. А учасники бойових дій, повернувшись додому або до військових частин, стали для українців героями, які заслуговують на особливу увагу.

У 2020 на матеріальну допомогу учасникам антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім’ям, київська влада заклала майже 192,1 млн грн. Це на 13,7 млн грн більше, ніж торік. Кошти будуть виплачені в формі щорічної і щомісячної адресної матеріальної допомоги. Також вони будуть перераховуватись для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг цих категорій населення. Як повідомила пресслужба КМДА, виплати отримає 33 тисячі 201 киянин. З 2014 щорічно розмір такої допомоги збільшується, зокрема, за наполяганнями голови КМДА Віталія Кличка.

в Телеграм

Однак, крім офіційних київських програм підтримки, воїни АТО / ООС та члени їх родин отримують різноманітну допомогу від представників команди Віталія Кличка у районах Києва. Найпомітнішу турботу проявляє заступник голови КМДА Вячеслав Непоп, член політичної партії УДАР, у Солом’янському районі.

Під його шефством знаходиться військова частина А0139 (просп. Перемоги, 55/2), де дислокується 101-ї окрема бригада. Завдяки його зусиллям вдалось перетворити непридатну для проживання будівлю на комфортабельний сімейний гуртожиток для особового складу бригади. З метою вшанування пам’яті військовослужбовців, які загинули в зоні проведення АТО, на території частини встановлений меморіальний комплекс “Алея слави 101-ї бригади”. На кожну ротацію бійців бригади, декілька разів на рік, закупаються і передають на їх потреби спецодяг, спальні мішки, термобілизна, тактичні жилети, харчові набори, паливно-мастильні матеріали.

За підтримки Вячеслава Непопа проводяться благодійні ярмарки з метою збору коштів на потреби армії. Зокрема, у 2015 з нагоди Дня Соборності на одному з таких ярмарків було зібрано понад 30 тис. гривень для 28-ї та 101-ї бригади, які на той час перебували у зоні АТО.

Важливо турбуватись і про душевний стан АТОвців. Розуміючи, що захисники України та їх родини потребують не лише матеріальної допомоги, команда Вячеслава Непопа систематично влаштовує для них спортивні, урочисті та пізнавальні заходи. У військовій частині А0139 проводяться “Богатирські ігри” та змагання з тхеквондо. Щорічно з нагоди 8 березня жінки-військовослужбовці частини урочисто отримують привітання. Діти військових відвідують екскурсії.

“У такий спосіб ми намагаємось хоч якось віддячити нашим захисникам за те, що вони боронять Україну, не шкодуючи свого здоров’я і життя. Особисто для мене, це священний обов’язок, поклик серця” – зазначив Вячеслав Непоп.

Отже, становище, самопочуття і бойовий дух українських військових багато в чому залежить не лише від рішень центральної влади, а і від постійної турботи про них місцевих влад у населених пунктах, волонтерських рухів і територіальних громад. І на прикладі Києва ми можемо бачити, що це працює.

Читайте: Вячеслав Непоп: Необхідно забезпечити належне функціонування житлових будинків на вул. Харченка

Фото: 44.ua

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона