Допомога при народженні дитини: як оформити і скільки отримаєте

image
7 Лютого 2019, 15:20
Поділитися:

Допомога при народженні дитини надається одному з батьків або опікуну, який постійно проживає разом з дитиною. Важливим моментом, який потрібно врахувати є те, що період  отримання допомоги при народженні дитини буде зарахований до страхового стажу, тому потрібно щоб дана допомога оформлялася саме на ту людину, яка бере або планує брати відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.
Для отримання даної допомоги необхідно звернутись до управління соціального захисту населення за місцем  проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, або за місцем народження дитини.

Звернутися необхідно не пізніше 12 календарних місяців після народження дитини, інакше допомогу не призначать.

Також наголошуємо, що при достроковому виході на роботу в 5-денний термін отримувач допомоги при народженні дитини повідомляє про це управління або надсилає копію наказу про вихід на роботу, при цьому виплата щомісячної допомоги зберігається до досягнення дитиною 3-річного віку.
Перелікдокументівнеобхідних для отриманнядопомоги:

паспорт або інший документ, який підтверджує особу;
реєстраційний номер облікової картки платника податку;
заяву для призначення даної допомоги встановленого зразка (також заява,  може бути подана в електронній формі (з використанням засобів телекомунікаційних систем, через офіційний веб-сайтМінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, зокрема з використанням електронного цифрового підпису);
копію свідоцтва про народження дитини;
реквізити банківського рахунка.

Розмірдопомоги при народженні
Допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41 280 гривень.  Виплата допомоги здійснюється одноразово у сумі 10 320 гривень, решта суми допомоги виплачується протягом наступних 36 місяців рівними частинами (860 грн на місяць).
Потрібно зазначити, що допомога при народженні дитини призначається опікуну на кожну взяту під опіку дитину у розмірі, встановленому при народженні дитини. А у випадку якщо дитину (на яку призначають допомогу) влаштовано у дитячий заклад на повне державне утримання, допомога призначається і виплачується також у розмірі, встановленому при народженні першої дитини. Гроші при цьому перераховують на відкритий у банку рахунок дитини.
Читайте також:
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня