Допомога на виборах: безкоштовні онлайн сервіси для киян

image
4 Лютого 2019, 17:39
Поділитися:

В неділю, 3 лютого, Центральна виборча комісія завершила приймати документи для реєстрації кандидатів в президенти. На сьогоднішній день ЦВК зареєструвала 28 здобувачів крісла голови держави. На підході ще більше – 40 претендентів, які очікують рішення Центрвиборчкому, який буде розглядати документи для реєстрації кандидатів в президенти до 8 лютого.

-Не дивлячись на доволі високу грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривен, участь в президентських перегонах намагаються взяти аж 74 людини, які подали до ЦВК відповідні заяви. Колишній голова Комітету виборців України, а нині народний депутат Ігор Попов вважає, що у підсумку в виборчому бюлетені опиняться біля чотирьох десятків кандидатів у президенти. «Текст бюлетеню має бути на одній сторінці і з однієї сторони. А навіть найбільший верстат для друку захищених бюлетенів – А2 не надрукує. В результаті шрифт може бути мікроскопічним і виборцям потрібно буде надавати лупу для знаходження свого кандидата, – написав в Facebook Ігор Попов.

Як би там не було, ЦВК підготував і розмістив на своєму офіційному сайті корисну інформацію для виборців.

http://www.cvk.gov.ua/

Зокрема в рубриці «Громадянам України» можна дізнатися про те, як голосувати на виборах Президента України 31 березня 2019 року вимушеним переселенцям із тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької областей, а також анексованого Криму.

https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?option=ext_newsfeed&pnfd_cat_id=20&pnfd_outtype=blog&pmn_id=160

Кияни та інші громадяни України мають змогу дізнатися, як проголосувати не за зареєстрованим місцем проживання, тобто тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси.

https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?option=ext_static_page&ppg_id=108&pmn_id=154

Окрім того, у виборців з’явилася можливість перевірити в розділі  «Кабінет виборця» інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців та знайти необхідну виборчу дільницю.

https://www.drv.gov.ua/ords/svc/f?p=111:LOGIN

Також користувачі сайту можуть дізнатися, хто має можливість проголосувати на виборах Президента.

https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?option=ext_newsfeed&pnfd_cat_id=20&pnfd_outtype=blog&pmn_id=160

Корисною для певної категорії виборців буде й Схема доступу до приміщень ЦВК людей з інвалідністю.

http://www.cvk.gov.ua/info/pandus.pdf

 

vechirniykiev.com.ua

Джерело: КИЇВСЬКЕ ЖИТТЯ