Допомагав в успішній сдачі іспитів медикам: у Києві ексдекан організував схему із сертифікатами “КРОК”, – ФОТО

image
11 Серпня 2022, 15:21
Поділитися:

У Києві правоохоронці викрили групу шахраїв під керівництвом колишнього декана одного з медичних ВНЗ, які організували схему, пов’язану зі складанням ліцензованих іспитів.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

У столиці затримали ексдекана, який організував схему з отримання сертифікатів “КРОК”, Прокуратура Київської області

Долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”. Долучайтесь та читайте, щоб не пропустити важливі та актуальні новини Києва, області та України.

Зазначається, що декан за грошову винагороду від 3 тис. доларів сприяв студентам-медикам в успішній сдачі одного з іспитів “КРОК” та отриманні відповідного сертифікату.

На прохання студентів про складання іспиту, він пропонував знайомим викладачам та студентам, які успішно навчаються або навчаються у вузах медичного спрямування, за кошти скласти іспит “КРОК” замість замовника.

У столиці затримали ексдекана, який організував схему з отримання сертифікатів

У столиці затримали ексдекана, який організував схему з отримання сертифікатів “КРОК”, Прокуратура Київської області

Підозрювані отримували від клієнта паспорт та підробляли його шляхом заміни фотографії. Надалі підставний “студент-відмінник” складав відповідний іспит, який є підставою для отримання сертифікату та можливістю продовження подальшого навчання справжнього студента на медичному факультеті.

Групі із чотирьох шахраїв вручили підозри за ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. ч.3 ст.357, ч.3 ст.28, ч. 1, 3 ст.358 КК.

Раніше ми повідомляли про те, що на Київщині в Обухівському районі правоохоронці викрили колишню чиновницю міської ради, яка збирала гроші під виглядом допомоги добровольцям. Експосадовиця-шахрайка встигла назбирати мільйон гривень.

Окрім того, розповідали, що СБУ у Києві затримала російського агента, який збирав розвіддані про постачання західного озброєння в Україну.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua