«Допомагали всі – хто як міг»

image
2 Липня 2019, 12:44
Поділитися:

«Допомагали всі – хто як міг»Директор Вишнівської ЗОШ №1 Володимир Плахотнюк розповів, що було зроблено по школі за перші місяці цього року.

Володимире Григоровичу, які новини по будівництву 1-ї школи?

– Начебто, процес зрушив. Сьогодні-завтра перераховують кошти по вже виконаним роботам з початку року. Ви знаєте, як різні політичні обставини гальмували будівництво, сесія обласної ради не збиралася, державні кошти не виділялися. З початку року підрядник працював не отримуючи фінансування, виключно за рахунок власних ресурсів. Звісно, це відобразилося на темпі робіт, на кількості задіяних робітників.

–  А скільки зараз працює на території?

–  Приблизно, 50 чоловік.

–  Багато встигли зробити за першу половину 2019 року?

–  Враховуючи всі умови, чимало. Всі внутрішні роботи на другому поверсі, освітлення на вулиці, огорожу. Також закінчили фасад з боку центрального входу, зараз займаються благоустроєм навколишніх територій. Допомагали всі – хто як міг. Я хочу подякувати батькам учнів, які до ночі пікетували Київську обласну раду, вимагаючи відкриття сесії. Міському голові Іллі Дікову, який домовлявся з постачальниками, щоби підрядник отримав будівельні матеріали в борг. Інакше роботи просто зупинилися б.

–  Вже є конкретні строки завершення будівництва?

–  Як я розумію, багато що залежить від фінансування. Зараз виділяють 23 мільйони гривень, майже половина з них одразу йде за роботи по першому півріччю. Загалом кошторис складає 52 мільйони гривень. Тобто, ще потрібен буде так би мовити другий «транш» на 29 мільйонів. Міська влада постійно веде переговори із областю та районом щодо співфінансування проекту. Я бачу мера Вишневого щовівторка на нарадах по школі і сподіваюся питання буде вирішено найближчим часом. Начебто, жодних заперечень щодо якнайшвидшої добудови школи на всіх рівнях влади немає. Заступник голови Київської ОДА Володимир Кислицин ставить перед підрядником дуже жорсткі строки, постійно контролює роботи. Якщо йти таким темпом, то завершити можна досить швидко. Але я, напевно, песиміст, тому не буду нічого казати, бо на цю школу я чекав надто довго.

–  Новий корпус повністю вирішує проблему переповненості 1-ї школи?

–  Кілька класів все одно доведеться залишити на другу зміну. Просто не вистачить класних приміщень. Розумієте, сучасна школа – це не тільки класи та коридори. Це простір, в якому школяр проводить час з ранку до вечора. Тому у нас буде і зал хореографії, і приміщення для позакласної роботи, зокрема, для декоративно-прикладного мистецтва – живопису, гончарної справи… Сподіваюся, що вже скоро.

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради