Доплати лікарям здійснюватимуть із місцевого бюджету

image
26 Березня 2022, 21:21
Поділитися:

18 лютого відбулася позачергова сесія Бориспільської міської ради. Причиною, за словами міського голови Володимира Борисенка, стала необхідність терміново вирішити питання підтримки медичної галузі.
У коментарі «Вістям» міський голова зазначив, що сесію планували провести 22 лютого, але отримали звернення головного лікаря КНП «ББЛІЛ» Олександра Щура та депутата міської ради Іллі Луціва. Ті повідомили, що фінансування НСЗУ не відповідає потребам лікарні, через що лікарі не отримують обіцяної Президентом України заробітної плати у розмірі 20 тис. грн. Власних обігових коштів лікарні вистачає лише на виплату ставки, без доплат. «Оскільки Бориспільська територіальна громада є одним із співзасновників ББЛІЛ із найбільшою часткою (75%), було прийнято рішення виділити близько 8 млн грн на матеріальне захочення медичних працівників у першому кварталі 2022 року. Лікарі працюють із великим навантаженням, і не лише у ковідному відділенні. Державою матеріальне захочення медиків частково було покладене на місцеве самоврядування. Маємо надію, що НСЗУ із другого кварталу платитиме обіцяні кошти. Якщо ні, доплати й надалі фінансуватиме місто».
Паралельно зі змінами до бюджету внесли й зміни до програми розвитку та підтримки галузі охорони здоров’я Бориспільської міської територіальної громади на 2022-2024 роки. За словами начальника відділу охорони здоров’я Людмили Пасенко, програма передбачає коригування коштів на перехідних об’єктах. Так, досі тривають ремонт операційного блоку ББЛІЛ, амбулаторій у Рогозові та Сеньківці. Необхідні на цей рік суми відкориговано відповідно до фактично виконаних робіт. Новими пунктами програми передбачено наступне:
• придбання мережевого обладнання для інтернету та електронної інформаційної системи для первинного рівня;
• матеріальне стимулювання праці медичних працівників;
• закупівля тестів для проведення скрінінгових досліджень по ВІЛ, СНІД та гепатитах, оскільки у цьому році держава не забезпечила первинну ланку такими тестами;
• буріння артезіанських свердловин на території медичного закладу;
• відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій медичним працівникам.
Також внесли зміни до порядку відшкодування витрат за надання стоматологічних послуг учасникам АТО/ООС.
Як прокоментувала Людмила Пасенко, зміни стосуються підтвердження факту місця проживання. Є учасники АТО та ООС, які вже не перший рік проживають у Бориспільській громаді, працюють тут, але не мають можливості здійснити перереєстрацію. Тепер документом, який підтверджує факт проживання на території громади, буде акт обстеження житлово-побутових умов. На його підставі представники цієї пільгової категорії, за умови перебування на обліку в місцевому управлінні соцзахисту, мають право звернутися до КНП «Бориспільський стоматологічний центр» для лікування та зубопротезування. Річна сума на одну особу складає 11 тис. 965 грн.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама