Донорство під хештегом: українців незвичним способом закликають до доброї справи

image
13 Червня 2019, 09:27
Поділитися:

В Україні триває тиждень благодійної здачі крові, приурочений до Всесвітнього дня донора, який відзначають 14 червня. Міністерство охорони здоров’я, Центр громадського здоров’я МОЗ України та ДонорUA закликають приєднатися до волонтерського руху та поділитися своєю кров’ю з тими, хто її потребує.

Кожен охочий може допомогти популяризувати культуру донорства в країні та долучитися до порятунку життя. Ставайте донорами та упродовж тижня публікуйте в соцмережах свої фотографії із хештегом #яДонор, – закликають у Мінохорони здоров’я.  

У МОЗ додали, що на профільному фото у Facebook можна встановити тематичні рамки з написом або з краплиною крові.

У відомстві також нагадали про дефіцит донорської крові в Україні.

Кількість донацій крові майже втричі менша, аніж це рекомендовано ВООЗ. Але кожна здача крові допомагає врятувати три людських життя, – зазначили у МОЗ, опублікувавши на своєму сайті карту розміщення пунктів прийому донорської крові.

Хто може бути донором, як підготуватися до здачі крові і що робити після, щоби уникнути негативних наслідків? Про це можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, що у лютому 2019 року уряд ухвалив Стратегію розвитку національної системи крові. Її мета – забезпечення рівноправного та своєчасного доступу пацієнтів до донорської крові у достатній кількості.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ