Донорів крові обіцяють безкоштовно обстежити в броварській лікарні | Трибуна

image
3 Квітня 2021, 18:52
Поділитися:

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня запрошує охочих стати донорами крові. Усі, хто погодиться, отримають безкоштовне обстеження на ВІЛ, гепатит В і С, сифіліс і антитіла до коронавірусу. Про це повідомляє завідувач відділення переливання крові медичного закладу Андрій Перевезенцев.

Як зазначив Андрій Перевезенцев, в лікарні приймають кров як від тих, хто перехворів на COVID-19, так і від «вільних» від коронавірусу. У першому випадку кров використовують для створення реконвалесцентної плазми. Таким чином донор бере участь в одному з методів лікування нової пандемічної вірусної недуги.

Як розповідає лікар, усі донори отримують безкоштовне обстеження на:

вірус імунодефіциту людини;
гепатит В;
гепатит С;
сифіліс;
антитіла до SARS-CoV-2/

Зі слів Андрія Перевезенцева, з 29 березня по 1 квітня коллектив відділення трансфузіології та клітинної терапії броварської лікарні прийняв 29 донорів. Із них 8 донорів – які перехворіли COVID-19.

Всі охочі стати донорами своєї плазми для лікування людей, які не можуть самостійно подолати вірус, можуть звертатися у відділення трансфузіології та клітинної терапії броварської лікарні (2-й поверх адмінбудівлі) за адресою: м. Бровари, вул. Шевченка, 14.

Контакти: тел./Viber: 0980263600, сайт: tab24.com.ua.

Читайте також

У броварську лікарню потрібні донори крові, які подолали COVID-19
COVID-19: із 5-го квітня в Броварах запроваджують суворіші обмеження. ПЕРЕЛІК
COVID-19: броварську лікарню розвантажать. Куди переведуть хворих?

Джерело: Трибуна – Бровари