Доля проектів Громадського бюджету-2019

image
13 Березня 2020, 13:17
Поділитися:

На засіданні робочої групи з питань Громадського бюджету-2020 заслухали інформацію про реалізацію проектів, що виграли минулого року.

Керівник головного управління міського ЖКГ В’ячеслав Толкач розповів, що проект про встановлення тенісних столів у мікрорайоні УМБ-17 скоро реалізується. Труднощі викликав інший проект, за який відповідає управління ЖКГ — встановлення майданчика для воркауту (вуличних тренувань). «Майданчики з параметрами, закладеними в проекті, коштують від 211 тис. грн, тоді як проектом передбачено 150 тис. грн. Тому управління обмежить кількість елементів воркауту», — повідомив Толкач.

Про проекти, розпорядником коштів яких є управління освіти і науки, доповіла Катерина Шабан. «Ремонт групи «Берізка» ДНЗ «Росинка» розпочнеться, якщо батьки дадуть згоду на тимчасове об’єднання груп. Із реалізацією проекту «Освітній простір для щасливих дітей» (благоустрій вестибюлю НВК «Гімназія «Перспектива») доведеться почекати, роботи проводитимуться в літній період», — зазначила Шабан.

Щодо проекту «Небезпечним відходам безпечну утилізацію», Ірина Гончаренко, керівник відділу економіки, повідомила, що є пропозиція переглянути проект у частині утилізації батарейок, та залишити незмінною частину щодо інших небезпечних відходів — лампочок та ртутних термометрів. Причина — реалізація подібного проекту в ТЦ «Епіцентр» (мережа приймає батарейки та відправляє їх на утилізацію за власний кошт). Втім, зменшувати кількість виділених бюджетних коштів місто не збирається, навіть попри те, що В’ячеслав Толкач нагадав, що КП «ВУКГ» і без громадського проекту займається утилізацією батарейок (їх забирає організація, що має відповідну ліцензію). «Якщо реалізовувати громадський проект, то необхідно визначити місце для контейнерів та розробити відповідне положення», — сказав Толкач.

Необхідність цих дій заперечив автор проекту Андрій Цвілюк. «У визначений день на Європейську площу (чи інше місце) має приїжджати машина компанії, що має ліцензію на збір батарейок, які приносять люди, а міська рада оплачує», — на думку автора, це зекономить кошти, бо не потрібно утримувати приміщення та персонал.

Чому місто дублює два діючі проекти із батарейками — Епіцентру та ВУКГ — невідомо.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама