Дохід ФОП – платника єдиного податку ІІІ групи у разі отримання виручки в іноземній валюті

image
10 Червня 2024, 10:24
Поділитися:

ГУ ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до норм п. 292.1 ст. 292 ПКУ, доходом для  платника єдиного податку –  ФОП є дохід, отриманий протягом податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій); матеріальній або нематеріальній формі, визначеній п. 292.3 ст. 292 ПКУ. При цьому до доходу не включаються отримані такою ФО пасивні доходи: проценти, дивіденди, роялті, страхові виплати і відшкодування, доходи у вигляді бюджетних грантів, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, що належить на праві власності ФО та використовується в її господарській діяльності.

Дохід, виражений в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату отримання такого доходу – п. 292.5 ст. 292 ПКУ

Датою отримання доходу платника ЄП є дата надходження коштів платнику ЄП у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником ЄП акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Для платника ЄП ІІІ групи, який є платником ПДВ, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності – п. 292.6 ст. 292 ПКУ.

Всі вартісні показники, які включаються до доходу ФОП відображаються у національній валюті України, при цьому показники, виражені в іноземній валюті, перераховується у гривнях за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим НБУ на дату отримання такого доходу.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

 

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів