Добудований поверх збільшив потужність київської гімназії на 500 учнів

image
14 Листопада 2020, 09:25
Поділитися:

Цього тижня  т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет разом із заступником Голови КМДА  Валентином Мондриївським та директоркою Департаменту освіти і науки КМДА Оленою Фіданян відвідали реконструйовану гімназію № 315, де було надбудовано 4-й поверх. Це дало можливість забезпечити місцями ще 540 учнів. 

«Такий проєкт є актуальним для щільно забудованих районів міста і дає можливість забезпечити освітніми послугами родини киян. Проєкт є типовим і може бути реалізований в інших закладах освіти. Тільки в Дарницькому районі є ще 11 шкіл, які можуть розширити свою потужність завдяки надбудові додаткових поверхів», – зазначив очільник МОН Сергій Шкарлет.

Гімназію №315 включено до програми «Спроможна школа для кращих результатів». Реконструкція закладу освіти тривала пів року, з травня цього року. Окрім надбудови 4-го поверху, замінені вікна, зроблено нове освітлення та систему опалення, встановлено сучасну пожежну сигналізацію та систему вентиляції. Також під час реконструкції утеплено фасад гімназії та прикрашено його зображенням прапорів держав, мови яких вивчають у закладі освіти. Наразі  виконуються внутрішні оздоблювальні роботи.

Для дітей з особливими освітніми потребами з метою забезпечення їх доступу до приміщення всіх чотирьох поверхів збудовано ліфт.

Проєктна потужність гімназії № 315 становить 44 класи для 1260 учнів. Фактична наповнюваність – 46 класи, 1668 учнів, що є значним перевищенням норми наповнюваності класів. Після надбудови 4-го поверху кількість класів збільшилась на 18 великих кабінетів та 6 кабінетів для поділу класів на групи, що дає можливість забезпечити місцями ще 540 учнів. Для роботи з дітьми з вадами мовлення буде обладнано кабінет логопеда. Загальна потужність гімназії становитиме 62 класи для 1800 учнів.

«За таким типовим проєктом по Києву можна реконструювати ще як мінімум 40 шкіл. Це особливо привабливо для густонаселених районів столиці, де будівництво нових закладів освіти не можливе. Такі ж рішення дають змогу збільшити кількість класів та забезпечити додатковими місцями від 500 до 1000 учнів», – підкреслив Валентин Мондриївський.

Директорка Департаменту освіти і науки Олена Фіданян поділилася колажами, як було і як стало. Фотографії зроблені у серпні та листопаді 2020.

«Гімназія має повну архітектурну доступність. У приміщенні стало значно тепліше. Все освітлення енергоефективне. У результаті учням та вчителям стало комфортніше», – коментує вона.

Історія закладу

Відкриття середньої загальноосвітньої школи № 315 відбулося у 1994 році; У 1999 році школа отримала статус «Спеціалізована школа з поглибленим вивченням іноземних мов»; З 2001 року шкільне наукове товариство «Джерело» стало колективним членом Малої академії наук України; У 2003 році школа отримала статус гімназії та нову назву «Гімназія № 315 з поглибленим вивченням іноземних мов». Гімназія стала учасницею проекту Асоційованих шкіл ЮНЕСКО з 2004 року; З 2006 року в гімназії працює басейн. Гімназія з 2007 року є колективним членом Української Ради Миру.

Марія Катаєва, фото Бориса Корпусенка

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ