До Великобританії прибули українські танкісти для тренувань на Challenger 2

image
29 Січня 2023, 17:04
Поділитися:

29 січня 2023 г. 17:01

Українські військові в неділю, 29 січня, прибули до Великої Британії. Невдовзі танкові екіпажі розпочнуть навчання на танках Challenger 2.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Міністерства оборони Великої Британії у Twitter.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Українські танкісти прибули до Великої Британії для початку підготовки до продовження боротьби з росією”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У повідомленні Міноборони зазначили, що Велика Британія надасть Україні танки Challenger 2 разом із країнами-партнерами, демонструючи силу підтримки України на міжнародному рівні.

Ukrainian tank crews have arrived in the UK to begin training for their continued fight against Russia.

The UK will provide Challenger 2 tanks to Ukraine alongside global partner nations – demonstrating the strength of support for Ukraine, internationally.#StandWithUkraine pic.twitter.com/OLKtllePzN

— Ministry of Defence ???????? (@DefenceHQ) January 29, 2023

Нагадаємо, Велика Британія передала Україні понад 900 генераторів і відправила Збройним Силам України приблизно 15 тисяч наборів комплектів для екстремальних холодів. Зазначені набори включають одяг для холодної погоди, важкі спальні мішки та утеплені намети.

Як інформувала KВ, 23 січня Європейський Союз ратифікував додаткову військову допомогу Україні на суму півмільярда євро. Цей пакет було схвалено разом із додатковими 45 мільйонами на “нелетальне обладнання” для військової навчальної місії ЄС в Україні.

Читайте: ЄС схвалив пакет військової допомоги Україні на 500 млн євро, – ЗМІ

Зазначимо, уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України основних бойових танків “Леопард-2”. Прийнято рішення про передачу 14 танків. Також танки “Леопард-2” для ЗСУ передадуть інші європейські країни.

Читайте: Уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України танків “Леопард-2”

Фото: “Мілітарний”

КиївВлада



Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона