До уваги білоцерківців: Комітет Верховної Ради підтримав хімічну кастрацію ґвалтівників дітей

image
4 Липня 2019, 16:57
Поділитися:

Вчора, 3 липня парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував народним депутатам підтримати законопроект №6607, який впроваджує Єдиний реєстр осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей, та посилює відповідальність за ці злочини.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції, проект закону розглянули після того, як електронна петиція про захист дітей від сексуального насильства набрала необхідну кількість голосів на сайті Верховної Ради.

Згідно з петицією, у проекті закону зазначається, що реєстр буде “напівзакритим” і сприятиме недопущенню у дитячі заклади осіб із судимістю за сексуальне насильство над дітьми.

“Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мінюст. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники дитячих закладів”, – зазначають в петиції.

Крім того, законопроект передбачає хімічну кастрацію, яку автори закону визначають як “введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу”.

“Це не покарання, а добровільний захід медичного характеру, передбачений для осіб, які: 1.Вчинили особливо тяжкий статевий злочин проти дитини 2. Мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія”, – ідеться в петиції.

Як зазначив голова Нацполіції Сергій Князєв, правоохоронці підтримують законопроект “стовідсотково”.

Як повідомляли правоохоронці, з початку цього року в Україні вбито понад 50 дітей, і просили нардепів підтримати проект №6607.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе Біла Церква, – підписуйтесь на канал 04563.com.ua у Telegram та Facebook!

Джерело: Новости Білої Церкви