До Пунктів Незламності 10 громад Київщини доставили гуманітарну допомогу

До Пунктів Незламності 10 громад Київщини доставили гуманітарну допомогу
2 Лютого 2023, 17:14
Поділитися:

Для Пунктів Незламності Білоцерківського, Обухівського та Фастівського районів передали гуманітарну допомогу. Мова йде про 10 громад, зокрема Українську, Білоцерківську, Фастівську та інші. Це стало можливим завдяки співробітництву Київської ОВА з Міжнародною організацією з міграції ООН.

Гуманітарна допомога складається із 720 ліхтарів на акумуляторах, по 3000 матраців, ковдр та складних стільців, понад 300 комплектів постільної білизни тощо. Це речі першочергової необхідності, що сприятимуть більш комфортному перебуванню відвідувачів Пунктів.

Усе необхідне відповідно до запиту Київської ОВА сформувало та доставило до громад Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні. Далі територіальні громади самостійно розподілять вантаж між 50 Пунктами Незламності. 

Довідково. 

Пункти Незламності – це місце безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. Вони облаштовуються в адміністративних будівлях, закладах освіти, бізнесу (АЗС, аптеки, магазини), наметах ДСНС, модульних спорудах тощо. Пункти Незламності функціонують безкоштовно. У них, попри відключення електроенергії, передбачається наявність тепла, води, мобільного зв’язку, інтернету, живлення для мобільних пристроїв тощо.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація