До ПЦУ з УПЦ перейшли ще три парафії на Київщині

image
31 Січня 2023, 17:50
Поділитися:

31 січня 2023 г. 17:46

До складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України (ПЦУ) увійшли три парафії Київщини з настоятелями, що раніше були в юрисдикції Української Православної Церкви (УПЦ), котра до травня 2022 року визнавала себе “канонічно” належною до Московського Патріархату.

Про перехід парафійKВ стало відомо з повідомлення правлячого архієрея згаданої єпархії ПЦУ митрополита Олександра (Драбинка) (на фото посередині).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення ієрарха, до складу Переяславсько-Вишневської єпархії ПЦУ “згідно поданих прохань” долучилося три парафії Киівщини, з настоятелями:

парафія Різдва Пресвятої Богородиці села Матвіїха, з настоятелем протоієреєм Борисом Чумаком;

парафія Введення Пресвятої Богородиці села Гайворон;

парафія Покрови Пресвятої Богородиці села Рубченки і їх настоятелем протоієреєм Миколаєм Бойко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в ТелеграмПодписаться

“Щирі вітання отцям настоятелям та парафіянам з входженням до Помісної Української Церкви. Христос посеред нас! І є і буде!”, – запостив у Фейсбуці м. Олександр.

Як інформувалаKВ, 19 січня 2023 року у Верховній Раді (ВР) було зареєстровано урядовий законопроект №8371 “Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій”, яким пропонується заборонити діяльність релігійних організацій, керівний центр яких розміщується в державі-агресорі.

Текст законопроекту містить таке положення: “Не допускається діяльність релігійних організацій, які афілійовані із центрами впливу релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України”.

Читайте:КСУ визнав вимогу про перейменування УПЦ МП конституційною

В такому випадку діяльність релігійної організації може бути припинена у судовому порядку за позовом центрального органу виконавчої влади (ЦОІВ), що реалізує державну політику у сфері релігії, або прокурора.

Таким ЦОІВ є Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС). Її очолює релігієзнавець, екснардеп (VIII скликання, “Народний фронт”) Віктор Єленський, який багато зробив для створення автокефальної ПЦУ.

Проведення релігієзнавчої експертизи діяльності релігійних організацій щодо виявлення підлеглості у канонічних та організаційних питаннях із центрами впливу релігійної організації, керівний центр якої знаходиться в державі-агресорі, згідно законопроекту, буде компетенцією саме ДЕСС.

Читайте: Олександр Драбинко: “Вирішення питання єдиної православної церкви треба вирішувати шляхом публічного діалогу за посередництва Президента України”

Фото: FB Олександр Драбинко

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона