До місцевих бюджетів Київщини за січень-вересень платники податків спрямували 14,9 млрд грн

image
12 Жовтня 2022, 21:18
Поділитися:

До місцевих бюджетів Київщини за січень-вересень платники податків спрямували 14,9 млрд грн. Про це повідомляє головне управління Державної податкової служби в Київській області. Такий показник на 6% перевищує минулорічний у відповідному періоді, що у грошовому значенні дорівнює 792 млн грн додаткових для місцевої казни коштів.

Серед основних надходжень до казни громад – сплата податку на доходи фізичних осіб. Станом на 1 жовтня зі своїх доходів мешканці пристоличного регіону сплатили 10,5 млрд грн ПДФО, збільшивши показник на 12% або 1,1 млрд грн.

Суб’єкти малого та середнього підприємництва забезпечили 2,3 млрд грн єдиного податку, що на 9% або 189 млн грн перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.

У розрізі майнових податків землевласники та орендарі сплатили 909 млн грн. За нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 394 млн грн, за елітний автотранспорт – 4,9 млн грн. Сплата акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів принесла бюджетам територіальних громад 374 млн грн.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація