До місцевих бюджетів Київщини платники області спрямували 6,2 млрд грн

image
12 Квітня 2023, 16:44
Поділитися:

У І кварталі 2023 року до місцевих бюджетів від платників Київщини надійшло 6,2 млрд грн податків та зборів. Про це повідомили в Головному управлінні Державної податкової служби у Київській області.

За наданою інформацією темп приросту до фактичних надходжень аналогічного періоду минулого року складає 33%, що у грошовому вираженні дорівнює 1,5 млрд грн додаткових до місцевої казни коштів.

У розрізі основних платежів до бюджетів громад платники пристоличного регіону спрямували 4,2 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Такий показник на 36% перевищує надходження січня-березня 2022 року. Представники малого та середнього підприємництва сплатили 970 млн грн єдиного податку, збільшивши показник на 15% до відповідного періоду 2022 року. 

Від сплати земельного податку скарбниці області отримали 427 млн грн із темпом приросту 54%.

Власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, забезпечили майже 174 млн грн, що на 34% більше за суму, що надійшла до бюджетів в аналогічному періоді 2022 року. На 14% зросла сплата транспортного податку: так, за три місяці поточного року власники елітних автомобілів спрямували до місцевої казни 2 мільйони гривень. 

Із реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів місцеві бюджети Київщини отримали 122 мільйони гривень акцизного податку.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація