До Києва тепер не виїхати? Столиця посилює обмеження через коронавірус

image
16 Березня 2020, 15:09
Поділитися:

БлогДо Києва тепер не виїхати? Столиця посилює обмеження через коронавірус

З 17 березня, київська влада вводить низку нових обмежень: закриють торговельні центри та заклади громадського харчування, заборонять проведення масових заходів тощо. Окрім того, обмежать пересування людей між столицею та іншими населеними пунктами.

Про це йдеться в сьогоднішньому відеоповідомленні Київського міського голови Віталія Кличка.

«Столиця продовжує убезпечувати і упереджувати ситуацію з можливим розповсюдженням коронавірусу. Міська влада посилює обмежувальні заходи в Києві. Ми повинні виграти час! Ми повинні зменшити шанси вірусу на розповсюдження столицею і Україною! Суворі та своєчасні заходи є вирішальними для стримування стрімкого поширення вірусу COVID-19 на території столиці», – ідеться у відеозверненні Віталія Кличка

Столичний міський голова зазначив, що з 17 березня в Києві максимально обмежать:

пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України; проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян; роботу закладів громадського харчування (не працюватимуть заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари, але вони зможуть приймати онлайнзамовлення на доставлення їжі); не працюватимуть і торговельні центри (окрім продуктових, господарських магазинів і аптек).

Проте, як саме виглядатиме обмеження пересування між столицею та іншими містами, наразі не уточнюють. Водночас Віталій Кличко зауважив, що поки не обмежують роботу громадського транспорту всередині Києва. Він висловив сподівання, що громадяни не пересуватимуться містом без крайньої на те потреби: на роботу, в магазини чи в аптеку.

Зазначимо, сьогодні стало відомо про 2 нові випадки коронавірусу – обох хворих виявили на Буковині. Таким чином число інфікованих в Україні зросло до 5-ти. Про це повідомили в МОЗ.

Джерело: МИСТОИНФОРМ