До Києва доставили тіла загиблих захисників Азовсталі

image
7 Червня 2022, 11:52
Поділитися:

росія передала Києву тіла українських бійців, які загинули на металургійному заводі “Азовсталь.”

Раніше про це повідомило видання Associated Press. А сьогодні інформацію підтвердили і родичі загиблих вояків.

Так, в Асоціації родин захисників “Азовсталі” розповіли, що патронатна служба полку “Азов” зустріла та разом з лікарями провела огляд та опис тіл.

Серед тіл загиблих третина – це бійці полку “Азов”. Належність інших тіл до різних підрозділів з’ясовується. Роботи, під час яких будуть робити аналіз ДНК для ідентифікації останків, можуть тривати до трьох місяців. 

В патронатній службі зазначили, що згодом родини загиблих будуть викликані на експертизу та процедуру упізнання.

Патронатна служба зараз дуже завантажена, але тримає зв’язок з Асоціацією родин захисників “Азовсталі”, з родичами полеглих бійців і про наступні кроки повідомить згодом, – повідомили в Асоціації і додали, що перемовини та розв‘язання організаційних питань щодо наступного обміну тілами загиблих героїв продовжуються.

Екскомандир “Азова” Максим Жорін підтвердив, що останки, витягнуті з “Азовсталі”, були серед тих, які обміняла Україна та рф у форматі 160 на 160.

Нагадаємо, що захисники “Азовсталі” тримали оборону понад 80 днів. Їхня евакуація із заблокованого російськими агресорами меткомбінату “Азовсталь” розпочалася 16 травня.

Нині у полоні росіян перебувають понад 2,5 тисячі українських бійців та бійчинь із заводу “Азовсталь”. Їхнім звільненням займається Головне управління розвідки Міноборони. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з журналістами.

Вас також може зацікавити: Маріупольський журналіст Олександр Гуділін знаходиться у полоні окупантів, – ФОТО

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua