До кого з лікарів первинної медицини ще можна записатися. ПЕРЕЛІК

image
3 Липня 2019, 22:33
Поділитися:

Лише 8 сімейних лікарів іще не набрали визначеного законом ліміту пацієнтів. А серед педіатрів – усі дійшли до межі або перетнули її. Хоч медикам і дозволено «брати» пацієнтів понад норму, суттєво вони її не перевищують – зазвичай не більше як на одну-дві сотні. До того ж, такі лікарі мають право відмовляти в декларуванні. Отож, до кого ще є шанс записатися? – Свіжий перелік укладених у місті декларацій станом на 3 липня надали в Броварському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

На цей час у місті функціонує 7 амбулаторій. Найбільш завантаженими виглядають заклади №№ 4 та 5, розміщені відповідно на території дитячої і дорослої лікарень міста. У цих амбулаторіях усі медики перевищили визначену норму. Нагадаємо, для сімейних лікарів вона становить 1800 осіб, а для педіатрів, які обслуговують дітей, – 900.

Перелік лікарів “первинки” у Броварах. Зеленим позначені ті, хто суттєво не добрав до ліміту. Жовтим – хто лише трохи не “дотяг” до межі. Решта – досягли норми або перевищили її.

Нагадаємо, за інформацією МОЗ, лікарям раніше таки дозволили декларувати пацієнтів понад норму. Це впливає на їхнє навантаження, однак і на зарплатню теж. На цей час найбільше підопічних має сімейна лікарка Валентина Огороднік із амбулаторії № 2, у неї 2022 декларації.

Наразі в амбулаторії № 1 працює 5 сімейних лікарів, з яких суттєво не добрала норму Валентина Рев’юк, вона має 796 пацієнтів. До Юлії Андрієць записались 1314 громадян. А Адріана Мельничук майже дійшла до межі, зараз обслуговує 1792 пацієнти.

В амбулаторії № 2 працює аж 12 сімейних лікарів, і лише одна з них має недобір, причому суттєвий. Лідія Денова на цей момент працює із 140 пацієнтами. Оскільки раніше ім’я лікарки не фігурувало у звітах медзакладів «первинки», очевидно, її взяли на роботу нещодавно.

Амбулаторія № 3 – маленька, там працюють лише два сімейні лікарі і жодного педіатра. Трохи не добрала до межі Тетяна Новик, яка має 1792 пацієнти. А інша лікарка – Таміла Романова – лише трохи перевищила межу, вона обслуговує 1807 підопічних.

В амбулаторії № 6 є лише три сімейних лікарі. Одна із них – Аліна Половко – суттєво відстає від верхньої межі, маючи у своєму списку тільки 1464 декларації.

Тим часом у новій амбулаторії № 7 на Порошинці із 5 сімейних лікарів суттєво не досягли ліміту Ганна Ляпчук (із 1477 пацієнтами) і Оксана Суярко (яка має 601 укладену декларацію).

Як раніше зазначав керівник первинної медицини міста Ігор Кравцов, навіть за відсутності укладених декларацій, допомогу дітям педіатри надаватимуть усе одно. За відмову лікарів каратимуть. Проблему нестачі лікарів планують вирішити за допомогою інтернів, на яких очікують уже в серпні.

Нагадаємо, нещодавно в броварських амбулаторіях запровадили режим чергування, завдяки якому до лікаря можна буде потрапити і в будні, і у вихідні та святкові аж до 20:00. Водночас чергування медиків «первинки» у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні скасували.

Джерело: Трибуна Бровари