До кінця вересня відновлять рух двома оновленими шляхопроводами на Оболоні

image
8 Вересня 2020, 15:01
Поділитися:

До кінця вересня відновлять рух двома оновленими шляхопроводами на перетині вулиці Богатирської та Оболонського проспекту.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки капітального ремонту об’єктів, інформує пресслужба мера.

– Ми продовжуємо оновлювати інфраструктуру нашого міста. Зараз ви бачите, як триває капітальний ремонт двох шляхопроводів, що були побудовані у 1987 році. З того часу ці об’єкти не ремонтували і вони перебували в аварійному стані. В травні цього року ми капітально відремонтували два сусідніх шляхопроводи. А тепер оновлюємо ще два, – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, роботи на цих об’єктах розпочали минулого року. Тут повністю замінять опорні частини шляхопроводів, відновлять металеві частини конструкції. Планують здійснити й армування та бетонування монолітної плити проїжджої частини та тротуару.

Після цього оновлять огорожу, влаштують кілька шарів високоякісного асфальту. Підрядник дає гарантію на нього на 5 років. Також, як і на всіх об’єктах капітального ремонту, буде встановлена нова система освітлення.

– Відновити повноцінний рух цими шляхопроводами ми плануємо вже наприкінці вересня. Але деякі роботи тут іще триватимуть до кінця року. Завдяки якісному ремонту і використанню сучасних технологій термін експлуатації конструкцій шляхопроводу буде мінімум 35 років, – наголосив мер столиці.

Він також повідомив, що за останні кілька років у столиці оновили 368 вулиць та проїздів – це майже 1 тисяча кілометрів доріг. 16 мостів та шляхопроводів відремонтували капітально. На 31 об’єкті – зробили середній ремонт.

– Такого масштабного оновлення інфраструктури столиця не бачила десятиліттями. І ми продовжуємо над цим працювати, – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, 115 вулиць і штучних споруд столиці відремонтувати середнім ремонтом  саме таке завдання міська влада ставила перед київськими дорожниками на початку дорожньо-будівельного сезону 2020 року.

Фото пресслужби мера

Наталка Марків

 

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ