До кінця року в Києві відкриють 4 реконструйованих садочки, у 48 садках є вільні місця

image
28 Серпня 2019, 22:38
Поділитися:

До кінця року в Києві відриють 4 реконструйованих дошкільних заклади, що дозволить збільшити можливість для маленьких киян відвідувати дитсадки.

Про це 28 серпня під час прес-брифінгу повідомила директор Департаменту освіти і науки м. Києва Олена Фіданян.

«Ми не перший рік працюємо над тим, щоби зменшити навантаження на окремі садочки, а також зменшити чергу», – зазначила вона.

За словами Олени Фіданян, Київ два роки поспіль був першим в Україні за відновленням або створенням додаткових місць у дошкільних закладах.

«Впровадження формули «гроші ходять за дитиною» дозволило нам 191 родині киян, які водять своїх дітей до приватних садочків, надати можливість отримати фінансову підтримку від міста у розмірі 2400 грн. Вони вже скористалися цим», – додала директорка Департаменту.

Вона також зазначила, що на початок вересня цього року у столиці 48 дитсадків, заповнених менше ніж на 100 %.

«Вони [дитсадки] розташовані, звичайно, не в місцях інтенсивної забудови, але таке зменшення дітей у дошкільних закладах дає нам можливість  пропонувати батькам, яким терміново потрібно вийти на роботу, місце у дошкільному закладі», – сказала освітянка.

Олена Фіданян зауважила, що сьогодні в місті 3100 дітей, які потребують зарахування до дитсадків, але при цьому є понад 3000 вільних місць, «просто батьки в ці вільні місця не влаштовують».

Читайте також: Усі столичні школи готові до навчального року: скільки первачків очікують цьогоріч

Читайте також: 10-11 листопада у столиці відбудеться бьюті-Чемпіонат: подробиці

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV