До хрущовок столиці підвели нові кабелі

image
17 Вересня 2019, 17:29
Поділитися:

ДТЕК Київські електромережі реконструював лінії, що живлять «хрущовки» та «сталінки» у столиці. 

За останні 6 років столичні енергетики відновили близько 100 км кабельних мереж до старої забудови. Ще 150 кабельних ліній 0,4 кВ, а це додатково 20 км, реконструюють до кінця року. Аби забезпечити якісне та надійне живлення будинків киян, особливо в осінньо-зимовий період та під час пікових навантажень, коли зростає ризик відключень. Про це повідомила пресслужба компанії.

У компанії також пояснили, що мережі 0,4 кВ – це лінії, що виходять із трансформаторних підстанцій і безпосередньо живлять оселі киян. У районах старої забудови такі лінії не мають резервних схем підключення, а їх проектна потужність не витримує сучасних навантажень. За радянськими нормативами кожна квартира мала споживати до 3 кіловат потужності. А нині лише електрочайник потребує 2 кіловати. Реконструкція застарілих кабельних ліній – один із пріоритетів щорічної ремонтної кампанії ДТЕК Київські електромережі для забезпечення безперебійного та надійного живлення.

Щороку ми повністю відновлюємо більше 100 кабельних ліній, що живлять будинки старої забудови. Насамперед ті, що підходять до «хрущовок» та «сталінок». Завдяки цьому значно зменшуємо кількість аварій. Там, де лінії вже замінили, їх менше в 10, а то і 100 разів. Так ДТЕК модернізує енергетику, робить її більш ефективною та досконалою, – прокоментував Маріс Куніцкіс, генеральний директор ДТЕК Київські електромережі.

За шість років ДТЕК Київські електромережі повністю реконструював майже 800 кабельних мереж 0,4 кВ, що живлять старі будинки. Якість електропостачання підвищилась для більше 250 тис. мешканців. На це вказує показник надійності роботи електромереж SAIDI (індекс середньої тривалості відключень), який в 2018 році для мешканців Києва склав 162 хвилини. Для порівняння, в Україні середній показник SAIDI становить 696 хв., а у країнах ЄС – 102 хв.

ДТЕК Київські електромережі є крупним інвестором у інфраструктуру столиці. Тільки цьогоріч на розвиток енергетичних об’єктів Києва компанія спрямувала майже 400 млн гривень. Найбільшими проектами стали будівництво нових кабельних ліній «Новокиївська-Московська» та «Позняки-Славутич», модернізація підстанції «Позняки», реконструкція підстанції «Бортничи» та «Вулкан».

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ