До Дня українського добровольця в Броварах нагородили 22-х бійців

image
14 Березня 2019, 22:01
Поділитися:

14 березня в Броварах 18 бійців отримали відзнаку Президента України «За участь у антитерористичній операції». Іще чотирьох демобілізованих військовослужбовців нагородили почесними грамотами виконавчого комітету Броварської міської ради. Урочистості відбулися сьогодні зранку в стінах міськради.

Як розповіли очевидці, бійці отримали свої нагороди сьогодні близько 9:00-10:00. Вручав відзнаки і грамоти міський голова Ігор Сапожко. У Броварському військовому комісаріаті повідомили, що відзнаку Президента України «За участь у антитерористичній операції» отримали 18 осіб.

Перелік нагороджених відзнакою Президента, наданий Броварським ОМВК

Згідно з положенням, відзнаку вручають військовослужбовцям та іншим «силовикам», а також постраждалим та іншим особам, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях.

Під час заходу також нагородили ще 4-х демобілізованих учасників АТО почесними грамотами виконавчого комітету – «за сумлінну службу, мужність та героїзм, вагомий внесок у забезпечення обороноздатності держави…» Про це повідомили в Броварській міській раді. Грамоти отримали Станіслав Іщенко, Юрій Науменко, Ярослав Мудрий та Олександр Чекмаз.

Як повідомили в міськраді, члени виконавчого комітету й учасники АТО сьогодні також відвідали могили загиблих земляків, які ціною свого життя відстоювали цілісність України.

Варто зауважити, що сьогоднішнє рішення про відзначення українських бійців у Броварах розкритикував керівник ГО «Авангард АТО Броварії» Ігор Муратов. Зі слів добровольця українсько-російської війни, нагороди отримали «всі свої», тобто пов’язані з нинішньою міською владою.

День українського добровольця – свято, яке відзначають із 2017 року. Саме цього дня у 2014 році перші бійці-добровольці Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. В умовах знекровленої регулярної армії, саме добровольці першими взяли на себе збройну відсіч російській агресії.

Фото – Броварський ОМВК, Броварська міська рада

Джерело: Трибуна Бровари