До Дня незалежності на Київщині з‘явиться провідний центр спорту вартістю понад 111 млн. грн.

image
22 Квітня 2021, 17:03
Поділитися:

Київщина посилює свої позиції як провідний центр спорту та активного відпочинку на території держави. В місті Буча до 30-річчя незалежності України заплановано відкрити Академію спорту, яка стане сучасним спортивним брендом громади та регіону.

«Академія, загальна вартість якої складає 111 517,240 тис. грн, реалізується в рамках національної програми «Велике будівництво». Її унікальність полягає в тому, що скористатися послугами зможуть як учасники міжнародних, державних та обласних змагань, так і 57 тисяч населення Бучанської громади. При проєктуванні було враховано потреби маломобільних відвідувачів: влаштовано пандуси, санвузли, необхідні параметри дверних прорізів. Це дозволить проводити спортивні заходи та змагання осіб з інвалідністю. Потужність закладу розрахована на 570 відвідувачів в день», – зазначив заступник голови Київської облдержадміністрації Андрій Лісовик.

В комплексі вже на 75% завершено будівельні роботи. Готова двоповерхова будівля, частково виконані зовнішні інженерні мережі, на 95% закінчено каналізацію та водопостачання, завершено теплопостачання,  фіналізують роботи з облаштування системи пожежогасіння. Паралельно проводять внутрішні будівельні роботи, більшість з яких вже також виконано.

Збудовано два міні-футбольних поля зі штучним покриттям, баскетбольний майданчик із поліуретановим покриттям, багатофункціональний майданчик і майданчик для занять зі street-файту.

Академія спорту передбачає будівництво спортивного блоку в комплексі з будівлями загальноосвітньої школи № 2 по вул. Шевченка, 14 в м. Буча.

Багатофункціональний спортивний комплекс буде використовуватися для змагань з олімпійських видів спорту всеукраїнського та міжнародного значення, проведення занять з міні-футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, великого тенісу. Також, у ньому планується проведення занять з фізичної культури Бучанського НВК СЗОШ I-III ст. –ЗОШ I-III ст. №2.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.

 



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація