“До Дня Незалежності Київщина отримає найсучаснішу Академію спорту”

image
19 Серпня 2021, 14:28
Поділитися:

Про те, як Київщина готується до 30-ї річниці Незалежності України та якими є результати роботи обласної влади в 2021 році, голова Київської облдержадміністрації Василь Володін розповів в інтерв’ю КиевVласть.

KV: Василю Геннадійовичу, це значна дата в історії України і відомо, що країна в цілому і кожна область окремо готуються масштабно відсвяткувати День Незалежності. Це визначний день, коли народилася Українська держава, а під час святкування Днів народжень прийнято підбивати певні підсумки та обговорювати плани на майбутнє. Отже, що важливого відбувалося на Київщині за останній час?

Дійсно, ми маємо про що розповідати. Робота, яку виконано протягом останнього часу, – масштабна. Прецедентів такої розбудови держави за попередні десятиріччя не спостерігалося. Хочу зазначити, що зробити такий колосальний обсяг нам вдалося завдяки співпраці по всій вертикалі влади в рамках програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

Почну з символічного об‘єкту, який створено до 30-річчя України. Ним є найбільший стяг на території Київщини. 72-метровий прапор встановлено на території м. Бровари. Цей проєкт несе в собі потужний культурний сенс, адже наша символіка – один із найкращих засобів ідентифікації. До речі, запрошую всіх мешканців Київщини відвідати свято Держаного прапора та на власні очі побачити цього красеня 23 серпня.

Але найголовніші наші досягнення – це оновлення інфраструктури регіону. Наша найбільша гордість, якої без державної підтримки могло б не бути ще не один рік, – це “Академія спорту” в м. Буча. Плекаю надію, що вона стане новим спортивним брендом не лише регіону, а й всієї країни. Адже у багатофункціональному спортивному комплексі будуть проводитися змагання з олімпійських видів спорту всеукраїнського та міжнародного значень, а також заняття з міні-футболу, баскетболу, волейболу, гандболу, великого тенісу.

У сучасній споруді створили всі необхідні для відвідувачів умови: спортивний зал, глядацькі трибуни, роздягальні з душовими та санвузлами, в тому числі і окремі душові для використання в літній період, малі тренажерні зали, робочі кабінети. На території комплексу є п’ять спортивних майданчиків: два міні-футбольних поля зі штучним покриттям, один баскетбольний майданчик із поліуретановим покриттям, один багатофункціональний майданчик, один майданчик для занять зі strit-файту. Проєкт – безпрецедентний, вірю що завдяки ньому матимемо не одного спортсмена, що прославить рідний край. Вже 24 серпня ми урочисто відкриємо Академію спорту. Тож запрошую всіх на свято, нам є чим вас здивувати, готуємо декілька сюрпризів під час відкриття.

В цілому у сфері спорту фокус нашої уваги спрямований на шість ключових проєктів. Їх реалізація дозволить створити повноцінні умови для тренувань, а також популяризувати фізичну культуру серед дітей і дорослих. Усе це в комплексі підсилить спортивний бренд Київщини.

Частина об’єктів у регіоні зводилася “з нуля”. Окрім Бучанської Академії, це фізкультурно-оздоровчий комплекс у Миронівці та стадіон на базі НВК імені Героя України Руслана Лужевського у Волошинівці. Ще два модернізуються – критий басейн в Славутичі, стадіон “Колос” імені почесного працівника фізичної культури та спорту України Л.Шварбурга в Сквирі. Стадіон на базі спеціалізованої школи-інтернат у Білій Церкві вже завершили.

Що стосується басейну в Славутичі, він був збудований ще в 1988 році. І користувалися ним жителі не лише міста, а ще й сусідньої Чернігівщини. Середня відвідуваність закладу складала 1700 людей щомісяця. Проте було одне “але”: об’єкт потребував суттєвого оновлення і йдеться не лише про застарілість будівлі. Басейн був зовсім не пристосований для маломобільних груп населення. Завдяки участі м. Славутич у проєкті Першої леді Олени Зеленської “Без бар‘єрів” реконструкція проходить з дотриманням всіх норм інклюзивності. Зазначу, що попередньо планували завершити роботи в наступному році. Але з такою якістю та інтенсивністю, якої вдалося досягти при виконанні робіт, маємо всі шанси здати об’єкт в експлуатацію вже цьогоріч. Необхідне фінансування для завершення проєкту передбачене.

Як бачите, дбаємо про спорт, але не забуваємо і про інші напрямки розвитку регіону. Звичайно, це дороги – всього протягом 2021 року в Київській області в рамках “Великого будівництва” планується прокласти 77,70 км асфальтового покриття. Також освітні заклади – реалізуємо проєкти по п’яти школам та шести садочкам, а ще сучасні приймальні відділення опорних закладів охорони здоров’я. Йдеться не лише про модернізацію будівель, а й про встановлення в них сучасного обладнання: нових комп’ютерних томографів, рентгенів та апаратів УЗД. Це значно покращить надання першої медичної допомоги пацієнтам та полегшить роботу нашим лікарям.

Ще на початку минулого року ми могли спостерігати тільки креслення нових локацій, а сьогодні завдяки державній підтримці та роботі фахівців на місцях, бачимо об’єкти інфраструктури, які стали справжньою окрасою міст і громад. Кожен з них – це нова сторінка майбутнього достатку, можливостей і розвитку, складова нової сильної та незалежної України, яку ми всі разом будуємо для наших нащадків, для тих, кому тут жити та працювати наступні десятки років на славу нашої країни.

Красятичі. Відреконструйований дитсадок

Наостанок я хочу привітати всіх мешканців Київщини з державними святами Днем Прапора та Днем Незалежності України та запросити взяти участь у святкуваннях, адже на гостей чекає цікава та різнопланова програма.

Обрати найцікавіші для себе локації можна за допомогою Цифрової мапи подій, яку було створено спеціально до Дня Незалежності України і яка є єдиною національною платформою, що висвітлюватиме урочистості з нагоди цього знакового свята. Проєкт охоплює всі області України, в тому числі й Київщину.

КиевVласть



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація