До Дня Незалежності 280 тисяч мешканців столиці отримають одноразову фінансову допомогу

image
21 Серпня 2023, 16:54
Поділитися:

21 серпня 2023 г. 16:45

До Дня Незалежності України столиця виплатить 130 млн гривень одноразової матеріальної допомоги соціально-незахищеним киянам, у тому числі – внутрішнім переселенцям, які проживають у столиці. Здійснення виплат відбудеться за програмою “Турбота. Назустріч киянам”.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення, всього допомогу отримають 280 тисяч мешканців Києва.

Як зазначили у пресслужбі, розмір виплат становить від 400 до 950 гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Матеріальну допомогу отримають люди з інвалідністю I, II та III груп; особи, які одержують допомогу на дітей з тяжкими захворюваннями; діти-сироти”, – розповіли у КМДА.

До цього списку також входять Праведники Бабиного Яру; репресовані особи, яких у подальшому реабілітували; учасники народного ополчення, які брали участь в обороні Києва з липня по вересень 1941 року; батьки та матері загиблих в мирний час військовослужбовців строкової служби а також непрацюючі пенсіонери, розмір пенсій яких не перевищує розміру 2,5 прожиткових мінімуми для осіб, що втратили працездатність.

Раніше KВповідомила, що від початку 2023 року жителі Києва отримали 73 млн гривень матеріальної допомоги від міста. Фіндопомогу виплатили киянам, які потрапили у складні життєві обставини. Також особам, чиє житло постраждало через повномасштабне вторгнення. Крім того, найчастіше люди зверталися через дороговартісне лікування.

Читайте: Від початку року кияни отримали 73 млн гривень матеріальної допомоги

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона