До 01 березня зупинено рішення щодо тарифів на проїзд

image
4 Лютого 2019, 07:04
Поділитися:

Головна  /  До 01 березня зупинено рішення щодо тарифів на проїзд

|  23. 01. 2019

23 січня  відбулося  позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, яке провів міський голова Геннадій Дикий.

Під час засідання було розглянуто два проекти рішення: про зупинення дії рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 15 січня 2019 року № 10 «Про тариф на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування» та  про зупинення дії рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 15 січня 2019 року № 11 «Про тариф на проїзд у міському електричному транспорті». (інформація про засідання виконавчого комітету: тут).

Проекти рішень були розроблені відповідно до подання відділу транспорту та зв’язку Білоцерківської міської ради, на підставі листа Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради від 22 січня 2019 року, Протоколу № 2 засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради від 21 січня 2019 року, Запиту на проведення громадської експертизи рішень виконавчого комітету від 15 січня 2019 року  № 10 «Про тариф на послуги з перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування» та № 11 «Про тариф на проїзд у міському електричному транспорті» від 22 січня 2019 .

Отож  з метою  отримання експертних пропозицій, підготовлених за результатами громадської експертизи Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради з розгляду питання підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті, виконавчий комітет вирішив зупинити дію вищезазначених  рішень до 01 березня 2019 року.

Коментуючи дане питання, міський голова Геннадій Дикий зазначив: «За рекомендацією Громадської ради при виконавчому комітеті, відповідно до Статуту  м. Біла Церква щодо проведення громадської експертизи, ми готові  зупинити дію рішень по тарифу на проїзд, допоки буде проведена відповідна експертиза. Наголошую, що виконавчий комітет приймав рішення 15 січня ц.р. на підставі розрахунків, що проводилися згідно із затвердженою методикою. Проте, якщо є  необхідність перерахунку та експертизи у місячний термін є можливість проведення таких дій».

Відповідно до рішень відділу транспорту та зв’язку  міської ради доручено письмово повідомити про прийняття даного рішення всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Голова Громадської ради при виконавчому комітеті Оксана Сахарова подякувала членам виконкому за оперативне реагування  на звернення даного  колегіального органу, запевнила, що експертна рада прикладе максимум зусиль для проведення експертизи у визначені строки та запросила охочих долучитися до роботи.

 


 

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт