Дніпровська окружна прокуратура проводить обшук на території КП “Плесо”

image
9 Серпня 2023, 15:53
Поділитися:

9 серпня 2023 г. 15:45

На території комунального підприємства “Плесо” Дніпровська окружна прокуратура м. Києва проводить обшук – розслідують розтрату бюджетних коштів на капремонтах зон відпочинку “Галерна”, “Чорторий” і “Троєщина”. На підприємстві кажуть, що співпрацюють зі слідством, і заявляють, що закупівлі законні, а кошти використані раціонально.

Про цеKВ довідалась з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

““Плесо” співпрацює зі слідством, надає наявні запитувані документи та інформацію.

Разом із тим, КП “Плесо” не погоджується з висновком щодо оцінки ефективності та результативності фінансово-господарської діяльності за 2019-2020 роки та І квартал 2021 року”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У підприємстві наголошують, що відкриті торги на закупівлі капітальних ремонтів згаданих пляжів було проведено у відповідності до законодавства, а очікувана вартість закупівель була визначена “на підставі проєктних документацій на проведення капітального ремонту та експертних звітів, що це підтверджують. Зокрема, це експертний звіт, виданий ДП “Державний науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут “Індпроктреконструкція” та ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Міжрегіональна будівельна експертиза””.

“Плесо” запевняє, що кошторисна документація переможців торгів була “складена в чіткій відповідності до проєктних документацій та отриманих позитивних звітів. Відповідно твердження аудиторів щодо завищення їхньої вартості є суб’єктивною думкою та не відповідає дійсності”.

Читайте:Фінансові порушення КП “Плесо” сягнули 983 млн гривень (ВІДЕО)

Як інформувала KВ, столична прокуратура розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів посадовцями КП “Плесо”.

Правоохоронці припускають, що це підприємство за сумнівних обставин в 2019-2021 роках витратило близько 53 млн гривень. Зокрема, мова йде про завищення вартості робіт при здійсненні капітальних ремонтів трьох київських пляжів – “Чорторий”, “Галерна” і “Троєщина”, що стало наслідком закупівлі дитячих майданчиків та туалетів за “неринковими” цінами.

Віднайти усі ці “гріхи” слідчим допомогли аудитори КМДА – саме на підставі перевірки від “ревізорів” столичної мерії, яка зафіксувала мільярдні порушення в роботі КП “Плесо”, було відкрито це кримінальне провадження.

Читайте: “Золоті пляжі” та “ремонт гнилої буханки”: прокуратура розслідує бюджетні “розпили” на столичному КП “Плесо”

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона