Для жертв домашнього насильства у столиці облаштовують кризові кімнати

image
3 Вересня 2020, 13:01
Поділитися:

Мережу кризових кімнат у Києві планують розширити по всьому місту.
 
Про це в ефірі телеканалу «Київ» розповів директор Департаменту соціальної політики Руслан Світлий.

Кімната кризового реагування покликана допомогти постраждалим, яким нікуди йти і ситуація дійсно екстремальна. Актуальність кімнат кризового реагування неймовірно висока, адже вчасне вилучення постраждалої особи від кривдника може убезпечити від фатальних наслідків.

Першу «кризову кімнату» відкрили три місяці тому на правому березі Києва. Друга кімната кризового реагування скоро відкриється на лівому березі Києва.

– Постраждалі вже не залишаються з проблемою сам на сам. Якщо людину вигнали з дому і вона звертається до нас, підключається поліція, психологи, юристи. В цей час людина знаходиться в секретній кімнаті, яка повністю забезпечена, обладнана всі необхідним. І може перебувати там, поки не вирішить свої проблеми. А при поверненні, перебуває під наглядом соціальних служб, правоохоронних органів щодо подальших дій з боку агресора. Якщо проблема не вирішується довгий час, на цей випадок у нас передбачений соціальний готель, – додав Роман Світлий. 

Із 1 січня 2020 року в Києві зафіксовано 12 749 до поліції звернень стосовно домашнього насильства. Зокрема, в Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах надійшло 5 008 звернень. Більшість з яких надходять від жінок (віком від 20 до 50 років), зокрема з дітьми (від 0 до 15 років).

 
Нагадаємо, Віталій Кличко відкрив Форум рівних можливостей.
 
Марія Катаєва
 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ