Для закоханих пар: романтичні скульптури Києва

image
12 Серпня 2019, 12:41
Поділитися:

Ці скульптури є чудовим місцем для зустрічі закоханих пар та локаціями для спільних фотографій. 

У кожному місті є знакові скульптури, присвячені коханню. В українській столиці їх небагато, можливо, через це кожна з них особливо цінується киянами і гостями міста.

«Вечірній Київ» зібрав 7 «закоханих» скульптур, кожна з яких уособлює ніжність, відданість і щирість почуттів.

 

Закохані зебри

На Пейзажній алеї у 2009 році оселилася парочка зебр і прикрасила собою фонтан. На їхніх спинах можна розгледіти маленькі крильця, як доказ того, що любов окриляє.

Де: Десятинний провулок, 7-а – вул. Велика Житомирська, 34.

 

Кохання-Всесвіт

У 2014 році в парку ім. Тараса Шевченка з’явився романтичний арт-об’єкт. Скульптура Олександра Лідаговського під назвою «Кохання-Всесвіт» зображає жіночий і чоловічий силуети, які обіймаються.

Де: парк ім. Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка).

 

Закохані пелікани

У Києві існують два схожих фонтани, їх можна знайти у двориках у центрі міста. Пари білих пеліканів сидять один навпроти одного на колонах, встановлених у невеликому басейні.

Де: вул. Велика Васильківська, 12 – вул. Лютеранська, 7/10.

 

Закохані ліхтарі

Скульптуру встановили у 2009 році на Майдані Незалежності, напередодні Дня закоханих. Два ліхтаря – він і вона – сидять обійнявшись на краєчку лавки. Згодом у пари з’явилося поповнення – маленькі ліхтарики.

Де: вул. Михайлівська, 2.

 

Річка-Любов

Ще одна скульптура Олександра Лідаговського під назвою «Річка-Любов». Це металева композиція у вигляді закоханого юнака та дівчини, які заворожено дивляться одне на одного.

Де: вул. Хрещатик 15/4.

 

Закохані Луїджі і Мокрина

Пам’ятник «Історія кохання», встановлений у 2013 році, присвячений неймовірній історії кохання італійця Луїджі Педутто та українки Мокрини Юрзук. Їх розділила війна і вони зустрілися знову через 60 років. 

Де: Маріїнський парк, біля Мосту закоханих.

 

Закохані наречені

Скульптура встановлена у 2018 році біля Шевченківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) і зображає нареченого та наречену. За словами автора проекту, вона символізує красиве та чисте кохання.

Де: вул. Пугачова, буд. 17.

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ