Для закладів освіти Святошинського району закупають сиру, сметани та молока майже на 15 млн гривень

image
12 Січня 2023, 15:36
Поділитися:

12 січня 2023 г. 15:28

Управління освіти Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) провело за процедурою відкритих торгів з особливостями закупку молочних продуктів на 2023 рік. За трьома лотами участь у торгах взяв лише один учасник – фірма “Фавор”. Вона і отримає гроші платників податків за поставку харчів закладам освіти згаданого району столиці.

Про цеKВ стало відомо з оголошень в системі публічних закупівель Prozorro.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Одне оголошення стосується закупівлі 52700 кг кисломолочного сиру для закладів освіти Святошинського району. За поставки товару упродовж 2023 року ТОВ “Фірма “Фавор” (єдиний учасник процедури закупівлі) отримає з місцевого бюджету 9 млн 233 тис. 40 гривень (з ПДВ).

Друге оголошення про відкриті торги з особливостями – про закупку 9500 кг сметани. Ціна питання – 2 млн 458 тис. 200 гривень. Поставник – та ж фірма “Фавор”.

Третє оголошення – про закупівлю 73050 кг молока 2,5% жирності. Той самий поставник отримає за поставку 2 млн 542 тис. 140 гривень.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувалаKВ, Кабінет міністрів в останні дні 2022 року змінив правила проведення аукціонів на prozorro – тимчасово скасував торги у системі електронних закупівель, оскільки, кажуть урядовці, не всі можуть брати участь в аукціонах через постійні обстріли енергетичної інфраструктури, а, відповідно, відсутності електрики й інтернету.

За новими тимчасовими правилами переможцем тендерів визнаються учасники, які запропонували найнижчу “вхідну” ціну.

Разом з тим, проти відміни електронних аукціонів виступила парламентська фракція “Слуга народу”. На думку депутатів колись “монобільшості”, рішення уряду несе у собі корупційні ризики.

Читайте: У Києві будуть заробляти на обстеженні застарілого жилого фонду

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона