Для вакцинації дітей проти кору сформовано 312 мобільних бригад

image
24 Липня 2023, 15:39
Поділитися:

24 липня 2023 г. 15:24

В областях України сформовано 312 мобільних вакцинальних бригад для проведення щеплень проти кору для дітей.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення пресслужби, щеплення проти кору проводять у всіх областях країни. Понад 260 тисяч дітей потребують надолужити щеплення проти кору в ході вакцинальної кампанії – це діти віком від 2 до 16 років.

“Одна дитина, яка захворіла на кір, може інфікувати 7-9 дітей, які не мають імунітету”, – наголосили у Міністерстві охорони здоров’я.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також зауважили, що в областях крім пунктів щеплень та вакцинації у сімейного лікаря працюють мобільні пункти вакцинації.

“Для внутрішньо переміщених осіб, які не мали змоги вчасно вакцинувати дитину та пропустили щеплення, у регіонах додатково сформовані мобільні вакцинальні бригади. Наразі їх 312, тому зараз батькам варто подбати про імунітет дітей та наздогнати щеплення у будь-який зручний спосіб”, – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Раніше KВповідомила, що для недопущення спалаху та розповсюдження кору на території Київської області стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації. Вакцинація дітей до 18 років відбувається безкоштовно.

Читайте: На Київщині стартувала кампанія з вакцинації проти кору

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона