Для уникнення аварій у Київській області можливі відключення електроенергії

image
15 Жовтня 2022, 13:25
Поділитися:

Через значні руйнування енергетичної інфраструктури внаслідок ранкових ударів, держкомпанія НЕК «Укренерго» попереджає про можливе впровадження стабілізаційних відключень електроенергії в Київській області. Про це повідомили в ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Станом на 15 жовтня, з високою вірогідністю, ці відключення відбудуться в пікові години електроспоживання – вдень до 13:00 та ввечері з 18:00 до 23:00. Через складність пошкоджень інфраструктури відключення можуть відбуватися більше, ніж 4 години. Точний термін відключення буде залежати від стану енергосистеми та розпоряджень НЕК «Укренерго».

Список населених пунктів, котрих може стосуватися таке відключення, буде розміщений на сайті та в соцмережах ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Закликаємо всіх мешканців Київської області споживати електроенергію помірно – вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії ввечері з 18:00 до 23:00. Представників бізнесу – обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів тощо.

Ці прості кроки допоможуть знизити необхідність відключень або кількість відключених будинків. Наразі це найкраща підтримка енергетиків, які в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація