Для тих, хто шукає роботу. Вакансії від Центру зайнятості

image
12 Лютого 2019, 18:13
Поділитися:

У Броварах, як і в Україні в цілому, триває дефіцит кваліфікованої робочої сили. Зокрема, робітничих спеціальностей. Найбільшим мотиватором у виборі професії залишається зарплата. Які ж вакансії наявні у Броварському міськрайонному центрі зайнятості та які зарплати пропонують роботодавці?

Станом на 12 лютого 2019 р., у Центрі зайнятості  зареєстровано 618 безробітних, наявних вакансій – 430.

Наразі  в Броварах та районі бракує зоотехніків, інженерів, енергетиків, комірників, комплектувальників, малярів, машиністів екскаваторів, прибиральників, птахівників, слюсарів, трактористів, фахівців із фізичної реабілітації, юристів.

Повний перелік вакансій, актуальний на лютий 2019 р., можна переглянути ТУТ.

Особливо значний брак:

вантажників – 4 200 – 10 тис. грн (пропонована зарплата),
водіїв автотранспортних засобів – 4 200 – 15 тис.грн,
електрогазозварювальників – 8–9 тис.грн,
електромонтерів – 7– 13 тис.грн,
охоронників – 4 600– 9 тис.грн,
підсобних робітників – 4 173–15 тис.грн,
продавців продовольчих та не продовольчих товарів – 6–9 тис.грн,
слюсарів –ремонтників та слюсарів-сантехніків – 6250–13 тис.грн.

Питання із заробітною платою працівників бюджетної сфери досить болюче, адже її рівень залежить від мінімальної зарплати на рівні держави, яка на сьогодні складає 4173 грн. Нині відчутний дефіцит робочої сили в медичних закладах. Зокрема, бракує лікарів, санітарок, медсестер.

Усе частіше спеціалістів із вищою освітою можна побачити в сферах «Продаж»  та  «Маркетиг». І все більше  українських «мізків» відтікає за кордон. Тож сьогодні деякі підприємства намагаються заманити кваліфікованого працівника не лише гідною оплатою праці.

Станом на сьогодні, наявні півсотні вакансій, де разом із зарплатою у 7-15 тис. грн пропонують і житло. Пропозиції  актуальні від підприємств «БФ ТОВ «Комплекс Агромарс», ПРАТ «Броварський завод залізобетонних конструкцій», ПП « АП «Укртранс», ТОВ «Містобудівний загін №112», ТОВ « Птахофабрика Київагро», ТОВ «Шевченківський завод продтоварів», ТОВ « Гловер-2018».  Арматурникам,  водіям автотранспортних засобів, машиністам екскаватора, газоелектрозварювальникам, монтажникам, теслярам пропонують зарплату в 8 тис. грн. Дещо більше – 11-13 тис. грн – готові платити зоотехніку, інженеру, лікарю ветеринарної медицини, птахівнику, механіку виробництва, слюсарю-ремонтнику.  А водіям автотранспортних засобів, формувальникам залізобетонних виробів, головному енергетику пропонують усі 15 тис. грн.

Відчутний брак кадрів і в поліції. Поліціянтам за різними спеціалізаціями в управлінні поліції охорони в Київській області пропонують забезпечення житлом та зарплату в 10 тис. грн.

Станом на сьогодні, наявні і 12 вакансій для людей із обмеженими можливостями. Це: маркувальник, водій, кондуктор, інспектор із контролю якості продукції,  фахівець із фізичної реабілітації,  фахівець із комп’ютерного забезпечення,  прибиральник, підсобний  робітник, офіціант та інші. Заробітна плата, для переважної більшості вакансій, на рівні мінімальної  – 4173 грн. Однак є одиниці й більш гідних  пропозицій.  Наприклад, водію  автобусів у АТП «Інватранс» за місяць пропонують 10 тис. грн,  молодшому фахівцю з комп’ютерного забезпечення на іноземному підприємстві «Кока-Кола Беверіджис Україна Лімітед» – 8 тис.грн.

Нагадаємо, за останніми даними міжнародного кадрового порталу Head Hunter Україна, який щопівроку проводить дослідження під назвою «Барометр ринку праці», за І півріччя 2018 року кількість робочих пропозицій зросла практично у всіх профсферах. Найбільше пропозицій роботи  – у столиці. Київ остаточно перетворюється на величезний супермаркет: найбільший попит мають сфери «Продажі» (менеджери по роботі з клієнтами, роздрібна торгівля, продавці ) « ІТ, телеком» (програмування, розробка, оператори,  системний адміністратор), «Маркетинг» (менеджери по роботі з клієнтами) ,  «Виробництво» (машинобудування, інженери, харчова промисловість, менеджери з продажів, конструктори, швачки), «Транспорт» (водії).

Люди, зокрема молодь, шукають комфортну, нехай і не дуже високооплачувану роботу. Однак найголовнішим стимулом для шукачів роботи все ж залишається рівень зарплати та можливість розвитку.  Роботодавці ж  продовжують надавати перевагу  людям молодшого віку з досвідом роботи. Та саме такі фахівці масово мігрують за кордон.

Джерело: Трибуна Бровари