Для Шоколадного будинку в Києві зробили віртуальний тур

image
19 Серпня 2019, 10:25
Поділитися:

Компанія Inside Production у рамках соціального проєкту створила 3D тур історичними інтер’ єрами та виставковими залами мистецького центру «Шоколадний будинок». 

Він знаходиться у вільному доступі для користувачів і дає можливість популяризації культурного надбання столиці в будь-якій точці земного шару.


«Прогулятися» пропонують у різних форматах: пройтися музеєм, подивитися слайд-шоу або модель у форматі 3D.


Під час туру планується знайомство з інтер’єрами маєтку – наразі доступний один. У майбутньому можна додавати фото-, відеоконтент, текст і посилання на інші ресурси.

Особняк Могильовцева, широко відомий як «Шоколадний будиночок» — пам’ятка історії та архітектури в Києві, що знаходиться на Шовковичній вулиці, 17/2. Свою популярну назву отримав через коричневий колір та великий руст, що нагадує шоколадну плитку.
Будинок збудовано в 1901 році за проектом головного архітектора Києва, академіка архітектури Володимира Ніколаєва на замовлення відомого промисловця, фінансиста та мецената, купця першої гільдії Семена Могильовцева, який жив у ньому до своєї смерті 10 серпня 1917 року, заповівши майно численним племінникам.
Тут мешкали український державний діяч Ігор Кістяківський, більшовицький діяч Християн Раковський, науковці ВУАН (історик Матвій Яворський, професор Микола Макаренко), знаходилося Всесоюзне товариство культурних зв’язків із закордоном, Центральний палац одружень.
Сьогодні є філією Національного музею «Київська картинна галерея». 

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ