Для переселенців, які проживають в Києві, придбали 113 квартир

image
27 Липня 2023, 12:25
Поділитися:

27 липня 2023 г. 12:24

Столична громада придбала 113 квартир для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) для тимчасового проживання. Перші 37 квартир для ВПО вже введені в експлуатацію. Наразі ще 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання.

Про це KВ стало відомо з повідомленняпресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляють в КМДА, територіальна громада Києва закупила 113 квартир для внутрішньо переміщених осіб для тимчасового проживання.

“Перші 37 квартир для внутрішньо переміщених осіб вже введені в експлуатацію та готові прийняти людей на тимчасове проживання. Квартири є власністю територіальної громади Києва та надаються безкоштовно вимушеним переселенцям. Місто вже закупило 113 таких квартир. Їх загальна площа близько 6 тис. кв м, а сумарна вартість – майже 230 млн гривень. На сьогодні 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання”, – повідомили в КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що найбільше переселенців проживають – у Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах столиці.

Також в КМДА додали, що з 24 лютого 2022 року в Києві вже зареєструвалися майже 266 тис.ВПО, а починаючи з 2014 року – загалом майже 400 тис. людей, які були змушені залишити свої домівки через варварську агресію росії. Близько 15 тис. із них – люди з інвалідністю та понад 65 тис. – пенсіонери.

“Сьогодні ключі від нового житла вручили двом родинам. Це сім’я пані Оксани із Слов’янська Донецької області. Родина складається із 6-ти людей: троє маленьких дітей та батьки з інвалідністю. Також житло отримала сім’я Олександра та Ольги із Маріуполя. Подружжя виховує сина, який із дитинства має інвалідність. Олександр – член добровольчого формування територіальної громади Києва. Також із ними проживають батьки”, – повідомили в КМДА.

Нагадаємо, столична міськрада затвердила Перелік житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання в Києві внутрішньо переміщених осіб (ВПО). До нього увійшли 113 квартир у шести будинках на території трьох районів міста. При цьому, депутатський корпус Київради розкритикував роботу КМДА в даному напрямку. Зокрема, народні обранці вказували на те, що міська влада передбачила замало квартир для розселення сімей багатодітних ВПО і що дане рішення неможливо буде виконати через окремі пункти щодо розподілу обов’язків чиновників. Але на кінцевий результат дані претензії ніяк не вплинули.

Читайте: 113 квартир у шести будинках: у Києві затверджено фонд житла для ВПО

Фото: Мінфін, КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона