Для Києва закупили потужний фінський дровокол (фото)

image
25 Січня 2023, 18:28
Поділитися:

25 січня 2023 г. 18:23

У Києві на базі Дарницького лісопаркового господарства запрацював верстат для розколювання деревини, завдяки якому із сухостійних і пошкоджених дерев заготовляють дрова. Запаси деревини використовуватимуть у пунктах обігріву в разі необхідності у випадку тривалого відключення електроенергії.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Київ продовжує нарощувати запас міцності на випадок надзвичайної ситуації. Ми усвідомлюємо, що для ворога об’єкти критичної інфраструктури лишаються головною мішенню і ні на день не припиняємо роботу, щоб посилити спроможність систем життєдіяльності столиці, зокрема у разі тривалого відключення електроенергії. У місті вже працює 531 пункт обігріву для киян, близько 60 котельних оснащено генераторами, що дозволяє не припиняти теплопостачання навіть під час відсутності електрики. І ми використовуємо всі можливі альтернативні джерела постачання тепла. На базі Дарницького лісопаркового господарства встановлено потужний фінський дровокол Palax, який переробляє довгомірну деревину в колоті дрова для потреб пунктів обігріву”, – пояснили у пресслужбі КМДА.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також у пресслужбі зауважили, що дровокол дозволяє заготовити 20 куб. м колотих дров за зміну – третину доби. Для вироблення аналогічного об’єму вручну знадобилося б п’ять робочих днів і 10 працівників.

“Як і з перших днів війни, коли лісопаркові господарства брали участь у створенні оборонних споруд для захисту міста, зараз лісгоспи працюють заради містян, уже забезпечуючи пункти обігріву дровами”, – сказали у пресслужбі.

Також зазначили, що для заготівель використовують лише сухостійні та пошкоджені дерева, що відповідним чином чіповані та зафіксовані в електронному обліку деревини.

Нагадаємо, Уряд Швеції дозволив компанії Svenska Kraftnät безоплатно передати Україні матеріали, які можуть бути використані для відновлення енергопостачання.

Читайте: Польща передала Старлінки для Пунктів Незламності сьоми громадам Київщини

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона