Для Києва закуплять нові екологічно чисті тролейбуси та трамваї

image
13 Жовтня 2023, 17:11
Поділитися:

Європейський інвестиційний банк виділить 30,7 млн євро на поліпшення інфраструктури та громадського транспорту у великих українських містах, зокрема й у Києві.

Про це повідомили в представництві Європейського Союзу в Україні.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, столичного регіону та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua».

22 млн євро із цієї суми спрямують на придбання нових екологічно чистих тролейбусів і трамваїв для Києва, Львова та Одеси, вироблених українськими компаніями.

Ще 8,74 млн євро піде на підтримку ключових муніципальних проєктів, як-от рекультивація Грибовицького сміттєзвалища та управління твердими побутовими відходами у Львові, впровадження енергоефективних заходів у дитячих садках Сум, а також покращення систем водопостачання та водовідведення у Луцьку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві Рада оборони столиці розглянула петицію щодо відновлення руху транспорту під час повітряних тривог. Після обговорень було прийнято рішення подовжити заборону руху громадського транспорту під час повітряних тривог.

Також розповідали, що у Києві відновлять курсування низка тролейбусів. На звичні маршрути повертаються тролейбуси № 24, 32, 34, 36, 44.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua