Діти завжди випробовували вчителів, але сьогодні з’явилися нові виклики – Оксана Проскура

image
10 Травня 2019, 23:24
Поділитися:

«З доступом інформації, зокрема щодо законодавства, діти стали дуже обізнаними і сьогодні вчителеві дуже важко буває, коли такий розумничка каже: «Скажіть, будь ласка, чи можете ви забезпечити мені сьогодні на уроці умови безпечного перебування?»

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповіла директор Київської гімназії східних мов Оксана Проскура.

«Але ж від вміння вийти з ситуації залежить подальше спілкування вчителя з класом, тож   такі ситуації хоч і стали для нас трохи провокаційними, але ми справляємось», – зазначила директор гімназії.

Водночас, Оксана Проскура відзначає, що сучасні діти і вчителі стали ближчими. А відносини між педагогами та учнями стали демократичнішими. 

Що ж до випадків порушення педагогічної етики та емоційних зривів, на думку освітянки, має бути комплексний та грамотний підхід, адже ситуації бувають як точечні, так і регулярні. 

«Такі випадки є в усьому світі, тому що це людський фактор, це є психічний стан, емоційний інтелект, соціальне середовище. Скажімо, в Китаї (директор нещодавно була у відрядженні в Китаї – Ред.) учитель, який порушив педагогічну етику, має два вибори: 1. взяти відпустку на рік для того, щоб стабілізувати нервовий стан або опанувати нову професію; 2. дають рік випробувального строку. Якщо за цей час ситуація не повторюється, певна комісія вирішує, чи він психологічно стабільний, відповідає за свої вчинки, що був дійсно одинокий випадок і він продовжує працювати далі», – розповіла Оксана Проскура. 

Читайте також: Офіційно: В Україні святкуватимуть День батька

Читайте також: У Києві затримали злодія зі «стажем», який обікрав вчительку           

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV