Діти з ДЦП можуть пройти реабілітацію державним коштом

image
3 Травня 2019, 18:36
Поділитися:

Про це інформує управління соціального захисту населення на офіційній сторінці Броварської міської ради у FB

Так, 27 березня 2019 року Кабмін затвердив постанову  про Порядок використання у  поточному році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу (ДЦП).
Щоб отримати реабілітаційні послуги, варто в довільній формі написати заяву в управління соціального захисту населення за місцем проживання. При собі мати наступні документи:

паспорт громадянина України та/або свідоцтво про народження, та/або інший документ, що посвідчує особу дитини;
індивідуальну програму реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

Протягом п’яти робочих днів із дати подання заяви управління соціального захисту населення має укласти договір у трьох примірниках про реабілітацію дитини, де вказує обсяг і строки проведення таких заходів.  Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначає реабілітаційна установа відповідно до індивідуальної програми реабілітації (ІПР).

Гранична вартість реабілітації для однієї дитини, яка, відповідно до ІПР за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня, не перевищує 16 тис. гривень, III ступеня – 25 тис. гривень.

Оплатять реабілітацію органи соціального захисту населення на підставі актів виконаних робіт. Для цього  отримувачі послуги мають укласти з реабілітаційною установою  договір  про надання послуг.

У Броварах зареєстровано 49 дітей із діагнозом ДЦП. Батьки/опікуни такої дитини мають можливість обрати для її реабілітації будь-який центр у межах України. У Броварах міський Центр комплексної реабілітації дітей із інвалідністю розташований по вул.Гагаріна, 8-А.

Деталі за тел.: 5-32-35 та адресою: м. Бровари, вул. Гагаріна, 18, каб. 202, управління соціального захисту населення.

Головне фото – із офіційної  сторінки у FB  Броварського міського Центру комплексної реабілітації дітей із інвалідністю 

Джерело: Трибуна Бровари