Діти у безпеці: Супрун розповіла про правильні автокрісла

image
2 Листопада 2019, 21:16
Поділитися:

Днями Верховна Рада запровадила штрафи за перевезення дітей віком до 12 років без автокрісел. Тепер безвідповідальним батькам доведеться заплатити 510 грн, якщо такий випадок станеться вперше, а якщо повториться, то 850 гривень.

Такі заходи є необхідними, адже щодня у світі близько 500 дітей гинуть в автомобільних катастрофах. А кожен 10-й травмований у ДТП в Україні – це дитина. Доведено, що дитячі автомобільні крісла зменшують ризик серйозної травми на 80% у порівнянні з дітьми, які пристебнуті в авто дорослим паском безпеки. Про це розповіла у мережі Facebook колишня в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

Важливо не просто придбати крісло і посадити в нього дитину. Безпека та ефективність також залежить і від того, чи вірно було підібране крісло, а також від правильності його фіксації, – зазначила вона.

Як обрати дитяче автокрісло

Зверніть увагу, що крісло потрібно обрати правильно, відповідно до розмірів дитини. Зважайте на її зріст та вагу, а також запропонуйте дитині взяти участь у виборі – їй має бути комфортно під час тривалої подорожі.

Обов’язково перевірте маркування та наявні документи. Якщо крісло вже раніше використовували, воно може бути пошкодженим. Адже навіть незначна аварія, деформує каркас, і таке крісло не гарантуватиме дитині абсолютної безпеки. Також пам’ятайте, що автокрісло має термін придатності – зазвичай 6 років.

– Автомобільне крісло — це не «викинуті на вітер гроші», це інвестиція, що може врятувати життя вашої дитини. Пам’ятайте про це і привчайте дітей змалечку дотримуватися правил дорожнього руху та не забувайте й самі пристібатися паском безпеки, – наголошує Супрун.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ