Діставали через вікна будівлі: мешканці Броварів розповіли, як рятували дітей з палаючого дитсадка

Діставали через вікна будівлі: мешканці Броварів розповіли, як рятували дітей з палаючого дитсадка
18 Січня 2023, 13:37
Поділитися:

Жителі Броварів, які опинились неподалік авіакатастрофи в Броварах, розповіли, як допомагали рятувати дітей з дитячого садка. Кажуть, деяких витягали через вікна будівлі.

“Паніка в дітей була дуже сильна. Дали цукерок, заспокоїли їх, записали імена, потім передали вихователям та батькам”, – повідомили очевидці.

Хлопці розповіли, що до приїзду медиків місцеві обробляли рани та заспокоювали малечу.

Нагадаємо, що внаслідок трагедії у Броварах загинуло троє дітей. Ще 10 травмовано. 25 людей перебувають у медзакладах. Їм надається кваліфікована медична допомога. Кілька поранених — у тяжкому стані в реанімації. Загалом у всіх потерпілих ступінь травм різної тяжкості. Переважна більшість пацієнтів з опіковими ураженнями. За офіційною інформацією, загинуло 16 осіб.

У Броварську лікарню поступило 23 постраждалих, 13 дорослих і 10 дітей. Переважна більшість пацієнтів з опіковими ураженнями, всі пацієнти були стабілізовані і 10 чоловік переведно в опіковий центр в Київ. 5 пацієнтів у важкому стані, серед них троє дітей і двоє дорослих, решта середній, легкий стан, — повідомив Володимир Андрієць, заступник директора з хірургічної роботи.

Водночас, як повідомили в Київській ОВА, інформації про зниклих безвісти дітей у Броварах немає. Розбір завалів дитячого садочку, де впав гвинтокрил, продовжується.

Крім того, у місцевому ліцеї №10 організували оперативний штаб. До нього можуть звернутися всі, хто потребує допомоги. Тут працюють медики, психологи, представники поліції, ДСНС, волонтери, всі екстрені служби. Людям надається необхідна допомога. 

У штабі можна отримати оперативну інформацію, зазначив Кулеба.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 січня, гвинтокрил, в якому перебувало 9 осіб, впав поблизу дитячого садочка у Броварах. Внаслідок трагедії загинуло керівництво МВС – Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубковича.

Згодом у ДСНС повідомили, що гелікоптер упав близько 8:20. на борту були 3 членів екіпажу служби та 6 членів оперативної групи МВС, включно з Денисом Монастирським.

Гелікоптер прямував до Харківської області, повідомили в поліції.

Читайте також: Кількість жертв у Броварах зросла до 18 осіб, серед них – троє дітей

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua