Ділянку для садочка в Броварах віддадуть під будівництво житла | Трибуна

image
21 Квітня 2021, 20:06
Поділитися:

Земельну ділянку за ЖК «Діамант», де планували збудувати дитячий садочок, віддадуть під зведення житлового будинку. Водночас забудовник муситиме відкрити на цій же ділянці та в районі «Новуса» два дитсадки, а також добудувати ЖК «Діамант». Окрім того, йому передадуть 2,6 га землі за трикотажною фабрикою «Роза» під промислове будівництво. Ім’я забудовника визначать на відкритому конкурсі. Такий план дій окреслили чиновники під час сьогоднішнього засідання постійної депутатської комісії із земельних питань ради Броварської ОТГ. Відповідні рішення комісія схвалила. Остаточне голосування за проєкт відбудеться під час сесії 27 квітня.

Тиждень тому рада Броварської ОТГ оприлюднила проєкт рішення сесії, згідно з яким управління освіти і науки добровільно відмовляється від права користування земельною ділянкою площею 0,8324 га на вул. Василя Симоненка, 115. Цільове призначення має бути змінене з «для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти» на «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованим дошкільним закладом освіти».

Порожня ділянка на вул. Василя Симоненка, 115

Це рішення збурило інтернет-користувачів. Так, під учорашнім дописом активіста та депутата Броварської райради Олександра Короленка вже є понад 350 коментарів. Згадали про обговорення в інтернеті і під час сьогоднішнього засідання постійної комісії із земельних питань.

Водночас, як пояснила керівниця управління містобудування та архітектури Світлана Батинчук, таке рішення рада громади ухвалює задля вирішення питання інвесторів сусіднього ЖК «Діамант». Проте, з її слів, Бровари не лишаться без садочка. Його збудують на ділянці за «Новусом».

Світлана Батинчук

Світлана Батинчук доповідає під час засідання “земельної комісії” 21 квітня

Обіцяють не лишити без садочків

Як зазначає чиновниця, замість садка на 220 місць на вул. Василя Симоненка, 115, за «Новусом» на ділянці площею 0,62 га збудують дошкільний навчальний заклад на 140 місць. Водночас, умовою здійснення такої «схеми» є будівництво ще одного садка на 80 місць.

Садочки

Розміщення ділянок під садочки і житлове будівництво. Публічна кадастрова карта України

Очільниця земельного відділу Леся Гудименко пояснила, що садок на 80 місць буде збудований на тій же ділянці, яку віддають під будівництво житлового будинку. Він буде вбудованим, як це і передбачено новим цільовим призначенням ділянки.

Чиновниця також розповіла, що забудовника визначать за допомогою конкурсу. Тоді ж і будуть визначені чіткі умови. Однак попередньо йдеться про право забудовника на житлове багатоквартирне будівництво на ділянці на вул. Василя Симоненка, 115.

Окрім того, забудовнику передадуть ділянку площею 2,6 га на бульв. Незалежності – за трикотажною фабрикою «Роза». Ця ділянка, зі слів Лесі Гудименко, наразі вільна. Її мають перепрофілювати під можливість промислового будівництва. Ділянку мали готувати на продаж окремим проєктом рішення цієї ж сесії, але тепер документ об’єднають зі згаданим вище.

Читайте також: На трикотажній фабриці «Роза» планують модернізацію, щоб зменшити викиди 

Натомість забудовник буде зобов’язаний добудувати ЖК «Діамант», відкрити садок на ділянці на вул. Василя Симоненка, 115, а також збудувати садок на ділянці за «Новусом».

ЖК

ЖК “Діамант” з вул. Київської

Слід зазначити, що на засідання «земельної комісії» прийшли й ошукані попереднім забудовником інвестори ЖК «Діамант». Вони зазначили, що боролися за справедливе рішення протягом трьох років. Із запропонованою «схемою» виходу із ситуації вони погоджуються.

Застереження висловив лише депутат від «Слуги народу» Ілля Завадський. Він зазначив, що не проти йти на зустріч інвесторам. Однак, за такий проєкт уже «поливають брудом» у Фейсбуку. Натомість представниця інвесторів пообіцяла захистити обранців від нападок.

Присутні члени депутатської комісії із земельних питань підтримали окреслену «схему». Вони  проголосували за проєкт рішення про передачу ділянки на вул. Василя Симоненка, 115, а також за зняття з розгляду питання про підготування до торгів ділянки на бульв. Незалежності. Одна з обранок утрималася – Вікторія Мамочка з фракції Європейської солідарності. Чиновники, натомість, пообіцяли підготувати комплексний проєкт рішення до сесії 27 квітня

Читайте також

Викуплять: броварський дитсадок «Півник» повернуть місту
Територію дитячої лікарні благоустроять, а колишній садочок на Торгмаші – знесуть
Добудувати ЖК «Діамант»: влада шукає, хто візьметься
Мешканці ЖК «Діамант» і «Меркурій» знову зі світлом … і знову тимчасово
Що та де ремонтуватимуть у 2021-му році в Броварській ОТГ

Джерело: Трибуна – Бровари