Дієві поради для схуднення після свят

image
30 Січня 2019, 12:27
Поділитися:

Зимовий сезон насичений яскравими веселими святами, що супроводжуються накриттям столів з традиційною качкою на різдво, салатів олів’є і шубою до нового року. А чого вартий різдвяний тиждень, коли потрібно обійти усіх рідних і близьких, привітати зі святом, а в кожному домі звичайно ж запрошують за стіл.

Взагалі, свято – це велика проблема для українців: багато і безконтрольно їмо, мало танцюємо, легко набираємо зайві кілограми. Нічого дивуватися, що після свята найгарячішим бажанням буде одне: схуднути! Причому схуднути швидко і  легко. Пропонуємо ознайомитися з правилами, які дозволять прибрати зайві сантиметри.

Набір ваги в період новорічних свят на практиці становить близько 3-4 кілограмів. Якщо весь перший тиждень січня вашим улюбленим видом спорту була прогулянка до холодильника і назад, починайте вводити фізичне навантаження поступово. Після роботи трохи прогуляйтеся, сходіть з друзями на ковзанку. І якщо ви собі в новорічну ніч вже вкотре бажаєте схуднути, то придбати абонемент в зал – теж буде не зайвим. Але результати будуть лише тоді, коли ви почнете ходити на регулярні тренування.

  1. Перед їжею випивайте стакан води — тоді менше зможете з’їсти. Смакуйте кожною ложкою супу чи шматком м’яса. Тоді менше з’їсте і швидко відчуєте ситість. Не думайте під час обіду про роботу, не переживайте. Коли дуже нервуєте чи переживаєте, не йдіть на кухню та оминайте холодильник. Тоді з’їсте удвічі більше, ніж могли б подужати за звичайний обід. А звідти й беруться боки і лишні сантиметри на талії.
  2. Від холодної їжі поправляються менші, ніж від гарячої. Розігріта їжа пахне і більше смакує. Відповідно людина більше у себе запхає. Замініть смажену картоплю і пюре з маслом на холодну варену у “мундирах”.
  3. Якщо дуже голодні, з’їж перед їжею шматок чорного шоколаду, жменю сухофруктів чи ложку меду. Тоді не вдасться багато з’їсти. Голод втамуєте навіть легким салатом.
  4. Їжте протягом дня суп із дрібно насіченого кореню селери. До нього можна додати моркви, цибулі, капусти і буряка. Селери має бути найбільше. Цей суп треба їсти не рідше трьох разів на день — можна вживати після прийому їжі — по 3-4 ложки. Від такого супу результати помітні вже за тиждень.
  5. Салат із квашеної капусти і вівсянка допомагає схуднути. У квашеній капусті є кисломолочні бактерії, які покращують роботу кишечника, знищуючи шкідливу флору та сприяючи виведенню шлаків, лікують дисбактеріоз.
  6. Налягайте на білок, адже відомо, що організм витрачає на його перетравлення набагато більше енергії, ніж на переробку жирів і вуглеводів. А значить, у вашому післясвятковому меню повинні переважати індичка, куряча грудка, нежирна яловичина, риба, бобові.
  7. Хороший варіант приготування їжі – на пару. Цей метод, як і варіння, зберігає корисні речовини в їжі і не додає їй зайвого жиру.
  8. Відмовтеся від солі так як відомо, що вона затримує зайву вологу в організмі і стимулює апетит. Тому приберіть зі свого раціону солоні продукти, а при готуванні зменшите норму солі.
  9. Виключіть шкідливі продукти: газовану воду, каву, алкоголь, ковбаси та копченості, маринади, смажені страви, майонез і соуси.
  10. Краще не їсти після 18.00, бо їжа, що залишається в кишечнику перед сном, не перетравлюється і гниє. Якщо зовсім не під силу — випийте склянку кефіру або з’їжте яблуко.

Джерело: Правда Ірпеня