Дев’ятий музичний фестиваль

image
26 Квітня 2019, 16:01
Поділитися:

Ведучі минулорічного свята «НакатИм» Оксана Стебельська та Валентин Шуткевич проведуть його і цьогоріч

У травні-2019 фестиваль «Музичний Компот» за ініціативи Бориса Шапіро та за підтримки виконавчого комітету Бориспільської міської ради пройде вже дев’ятий рік поспіль. Бориспільців та гостей міста чекають три дні музики — 17, 18 та, попередньо, 30 травня. Ось що можна буде почути й побачити в перші два дні.

17 травня в актовій залі нового Бориспільського академічного ліцею відбудеться концерт творів Володимира Івасюка в джазовому форматі «IVASYUK» — це спільний музичний проект «американської співачки з українською душею» Bria Blessing та гурту ShockolaD.

Музиканти зібралися разом, щоб вшанувати спадщину Івасюка, переосмисливши його вічні пісні для нових поколінь. Слухачі почують культові «Червона Рута», «Я піду в далекі гори», «Водограй» та інші твори.

Брія Блессінг — американська співачка, музикант і автор пісень, яка народилася в Техасі, а живе у Львові. Після участі у четвертому сезоні українського вокального конкурсу «Голос Країни» Брія здобула національне визнання і почала подорожувати з концертами по всій Україні, у США, Канаді, Данії, Норвегії, Польщі.

ShockolaD — це проект відомих українських музикантів Ігоря Гнидина та Анастасії Літвінюк. Їхня музика поєднує різні стилі, імпровізації, неповторності ідей та мотивів.

18 травня на терасі Dr.Pub у міському центральному парку пройде свято смачної музики та доброго гумору «НакатИм», яке проведуть заслужена артистка України Оксана Стебельська та народний артист Борисполя Валентин Шуткевич, які з успіхом зробили це минулого року. Валентин Шуткевич обіцяє цього року справжнє сімейне свято з розвагами, частуванням та благодійним аукціоном. А ще — багато музики й пісень.

«Найголовніше, що мені запам’яталося з минулорічного «Накатима», — розповідає пані Оксана Стебельська, — це відкрита атмосфера. Легка й весела, починаючи з назви, в якій є своєрідна іронія — бо фестиваль зовсім не про те, щоб багато випити, а про те, щоб додати, «накотити», по емоціях, по музиці, по жартах, по благодійних фінансових зборах. Люди усміхалися і з задоволенням брали участь в аукціоні, куштували страви, підспівували. «Музичний Компот» нам яскраво показує, як одна людина — я говорю про Бориса Шапіро — може стати ініціатором такої міської події, де люди зустрічаються, веселяться та разом роблять добру справу.

18 травня відмічається День Європи. Сподіваюся, ми гарно проведемо час разом, адже хочеться розслаблення в товаристві однодумців. Я не можу бути кимось одним — тому цьогоріч я знову буду і ведучою, і обов’язково заспіваю. У нас немає якогось прописаного сценарію — найголовніше те, що ніщо не робиться штучно, за заготовленими тезами. Особливістю фестивалю є можливість імпровізувати. Минулого року неочікувано Валентин взяв баян, Роман Кука — кларнет, я — скрипку і ми на ходу грали, жартували, це була така інтерактивна форма спілкування з присутніми. Гадаю, цього року буде щось таке ж живе й цікаве, що буде відповідати настрою присутніх і ми разом будемо одним живим організмом.

Валентин Шуткевич нещодавно святкував свій ювілей, тому я хочу побажати йому найважливішого для артиста — реалізації. У артиста є запас енергії, емоцій, якими треба ділитися, тоді маєш відчуття затребуваності, даруєш людям радість і стаєш щасливим».

30 травня планується третій музично-літературний день, організований Дмитром Футорним (ГО «Бориспільський Рок-клуб») та ГО «Фестклаб». Цей концерт матиме благодійну спрямованість та буде присвячений батькам.

Більше інформації та анонсів шукайте на сторінці «Фестклаб» у Фейсбук fb.com/festclub.boryspil

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама