Деталі нового статуту бориспільської лікарні

image
20 Грудня 2019, 11:04
Поділитися:

За повідомленням директора КНП «ББЛІЛ» Олександра Щура, завершилася перереєстрація Статуту бориспільської лікарні. Наразі відбувається процедура реєстрації майна як спільної/сумісної власності міста Бориспіль та сіл і селищ Бориспільського району.

Комунальне некомерційне підприємство Бориспільської районної ради Київської області та Бориспільської міської ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» (КНП «ББЛІЛ») 11 грудня Державною реєстраційною службою надано витяг про зміну Статуту.

Підприємство реорганізоване (перетворене) згідно з рішенням Бориспільської районної ради від 19. 07. 2018 року № 361 – 22-VII скликання та рішенням Бориспільської міської ради. Відтепер майно підприємства є спільною власністю територіальних громад сіл Бориспільського району в особі Бориспільської районної ради та територіальної громади міста Бориспіль в особі Бориспільської міської ради.

Які об’єкти перебувають на балансі лікарні станом на дату перереєстрації Статуту, невідомо, оскільки окремі приміщення з власності КНП передаються на баланс інших власників. За словами директора лікарні Олександра Щура, сільські дільничні лікарні з балансу КНП передаються на баланс сільських рад, як того і вимагає медреформа. Надалі утримання цих закладів відбуватиметься за рахунок бюджету сільських громад.

ПРАВА

Як зазначається у Статуті, підприємство має право:

самостійно планувати, організовувати і здійснювати свою статутну діяльність; визначати основні напрямки свого розвитку відповідно до своїх завдань і цілей, у тому числі спрямовувати отримані від господарської діяльності кошти на утримання КНП;

укладати господарські угоди з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування, а також фізичними особами відповідно до законодавства;

здійснювати співробітництво з іноземними організаціями відповідно до законодавства;

самостійно визначати напрямки використання грошових коштів; здійснювати реконструкцію, капітальний та поточний ремонт основних фондів у визначеному законодавством порядку;

співпрацювати з іншими закладами охорони здоров’я, науковими установами та фізичними особами-підприємцями.

ОБОВ’ЯЗКИ

В обов’язки КНП входить планування діяльності з метою реалізації єдиної комплексної політики в галузі охорони здоров’я;

забезпечення своєчасної сплати податкових та інших обов’язкових платежів; розробка та реалізація кадрової політики, контроль підвищення кваліфікації працівників;

акумулювання власних надходжень та витрата їх на забезпечення діяльності підприємства.

УПРАВЛІННЯ КНП

Управління лікарні інтенсивного лікування здійснюють його Засновники. Поточне керівництво КНП здійснює його керівник – директор, який призначається на посаду і звільняється з неї за рішенням Засновників.

Засновники здійснюють контроль за ефективністю використання майна, приймають рішення про реорганізацію та ліквідацію Підприємства, призначають ліквідаційну комісію, комісію з припинення, затверджують ліквідаційний баланс; укладають і розривають контракт з директором КНП.

КОНТРОЛЬ ТА ПЕРЕВІРКА ДІЯЛЬНОСТІ

Із метою дотримання прав та безпеки пацієнтів, додержання вимог законодавства при здійсненні медичного обслуговування населення, ведення фінансово-господарської діяльності на підприємстві створюється Спостережна Рада, до якої обираються не більше 11 осіб на 2 роки.

Склад спостережної ради: представники Засновників (по одному представнику від кожного Засновника), депутати місцевих рад (за згодою) – по 2 особи від міської та районної ради, по представнику від Бориспільської РДА та Бориспільського міського виконавчого комітету, представники громадськості та громадських об’єднань, діяльність яких спрямована на захист прав у сфері охорони здоров’я (за згодою) – одна особа від міської організації та одна від районної, працівник підприємства – одна особа.

ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ

Припинення діяльності Підприємства можливе шляхом його реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації – за рішенням Засновників, а у випадках, передбачених законодавством України, – за рішенням суду.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама