Держсекретар США звинуватив росію у використанні Запорізької АЕС, як ядерного щита для нападів на Україну

image
2 Серпня 2022, 20:08
Поділитися:

2 серпня 2022 г. 20:05

Вчора, 1 серпня, під час свого виступу уштаб-квартирі ООН уНью-Йорку наконференції країн-учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив росію увикористанні Запорізької АЕС як“ядерного щита” для нападів наукраїнців.

Про це KВ стало відомо з повідомлення “Армія Inform” з посиланням напромовуЕнтоні Блінкена.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

За його словами, війська росії постійно обстрілюють українські сили з території АЕС, а у відповідь не отримують гідної відповіді, оскільки ЗСУ не можуть допустити аварії на станції.

Окупанти такі заяви традиційно спростовують. Представник рф при ООНзаявив, що “на АЕС немає жодних військових формувань, за винятком обмеженої кількості військовослужбовців, необхідної для контролю її безпеки”. Блінкенсказав, щоЗапорізьку АЕС російська армія використовує як військову базу для обстрілу українців. Збройні Сили України, зісвого боку, “неможуть інебудуть стріляти увідповідь”, щоб несталася аварія наатомній електростанції.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Цевиводить уявлення про „живий щит“ назовсім інший, жахливий, рівень”,— сказав держсекретар США.

Також Блінкен закликав до стриманих дій.

“Ми вирішили діяти стримано й уникати дій, які могли б ненавмисно посилити ядерну напруженість – наприклад, відмовившись від раніше запланованих випробувань міжконтинентальних балістичних ракет і не підвищуючи стан бойової готовності наших ядерних сил у відповідь на брязкання зброєю Росії. У нашому світі немає місця для ядерного стримування, заснованого на примусі, залякуванні чи шантажі. Ми повинні об’єднатися, щоб відкинути це”, – зазначив Блінкен.

Читайте:Окупанти встановили на ЗАЕС ракетні комплекси, які обстрілюютьНікополь, – “Енергоатом”

Фото: Андрій Цаплієнко

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона