Держреєстратора судитимуть за незаконне переоформлення майна підсанкційного “росатому”

Держреєстратора судитимуть за незаконне переоформлення майна підсанкційного “росатому”
5 Лютого 2024, 11:07
Поділитися:

5 лютого 2024 г. 11:02

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно державного реєстратора Департаменту з питань реєстрації КМДА за обвинуваченням у незаконній реєстрації права власності нежитлового приміщення у Подільському районі підсанкційної компанії-резидента рф.

Про цеKВ дізналася з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Слідством встановлено, що російська державна корпорація “Росатом” через підконтрольну компанію володіла нежитловим приміщенням у Подільському районі міста Києва площею понад 1000 кв. м. та вартістю понад 55 млн гривень. У межах слідства на вказане приміщення судом накладено арешт та його передано в управління АРМА. Крім того, рішенням РНБО до корпорації “Росатом” запроваджено санкції, у тому числі, у вигляді блокування активів”, – сказано в релізі прокуратури.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зважаючи на санкції, “вказане приміщення підлягало подальшій націоналізації відповідно до Закону України “Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів”. З метою унеможливлення націоналізації майна резидента рф група осіб на замовлення підсанкційної компанії з використанням підроблених документів намагалась переоформити право власності на приміщення на підконтрольне підприємство з ознаками фіктивності”.

“Державний реєстратор Департаменту з питань реєстрації КМДА через службову недбалість проігнорувала наявну в реєстрі інформацію про обтяження у вигляді арешту на дане приміщення та незаконно провела державну реєстрацію права власності на нового фіктивного власника, чим спричинила шкоду державним інтересам на понад 55 млн гривень. У ході слідства забезпечено повернення вказаного приміщення державі”, – повідолмляє прокуратура.

Раніше у жовтні 2023 року Подільська окружна прокуратура міста Києва вже скерувала до суду обвинувальний акт відносно двох мешканців міста Києва, які намагалися заволодіти цим приміщенням та були затримані у приміщенні приватного нотаріуса. Їх обвинувачують у замаху на шахрайство та використанні підроблених документів (ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Читайте: Столична прокуратура вимагає укласти охоронний договір на будинок-пам’ятку по вул. Петра Сагайдачного

Фото: Facebook | Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона