Держгеонадра вчетверте продала спецдозвіл на Вишгородську піщану ділянку

image
20 Січня 2023, 10:33
Поділитися:

20 січня 2023 г. 10:30

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) вчетверте продала спеціальний дозвіл на геологічне вивчення покладів піску на ділянці Вишгородська (Київська обл.). Цього разу вартість купівлі сягнула 35 млн гривень, що в чотири рази менше за попередній аукціон, коли переможець так і не викупив спецдозвіл.

Про це KВ стало відомо з новини Nadra.Info з посиланням на результат аукціону, який відбувся в січні ц.р.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

ТОВ “Вістерс Лейн” вийшло переможцем з торгів спецдозволом на геологічне вивчення покладів піску на ділянці Вишгородська (площею 395,5 га) в Київській області.

Стартова ціна – 162 784 грн, учасників було четверо:

ТОВ “Архітект Ренью” – 33 млн гривень;

ТОВ “Ольшаницький каменедробильний завод” – 33,101 млн гривень;

ТОВ “Фрфстейс 2023” – 35 млн гривень;

ТОВ “Вістерс Лейн” – 35,05 млн гривень.

ТОВ “Вістерс Лейн” створено 23 квітня 2019 року. Статутний капітал – 100 гривень. Власник і керівник – киянин Варібрус Костянтин Іванович. Компанія володіє одним дійсним спецдозволом на геологічне вивчення піску.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Спецдозвіл на геологічне вивчення покладів піску на ділянці Вишгородська продано вчетверте. На крайніх торгах в жовтні 2022 року ціна на спецдозвіл сягнула 121 млн гривень, таку вартість запропонувало харківське ТОВ “Транспортна компанія “Паралель 50”. Але харків’яни так і не викупили спецдозвіл. Не викупило спецдозвіл і ТОВ “Вінтер Агро Харвест”, яке запропонувало 120 млн гривень.

Нагадаємо, в грудні минулого року ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” за 10,5 млн гривень перемогло в аукціоні з продажу спецдозволу на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою ділянки кварцового піску на Підгірній ділянці, яка знаходиться за 1,3 км на південний захід від селища Таценки Обухівського району Київської області.

ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” входить до “групи родин” президента Конфедерації будівельників України Льва Парцхаладзе та його двоюрідного брата й керівника фракції “Європейська солідарність” в Київській обласній раді Георгія Цагареішвілі. Також ТОВ “Інвестиційно-будівельна компанія “Інтеграл Груп” має відношення до т.зв. “групи” Анатолія Шкрібляка – фактичного власника Дарницької ТЕЦ, Сумської ТЕЦ і Чернігівської ТЕЦ, а також низки аграрних та хімічних підприємств.

Читайте: Компанія з групи Парцхаладзе-Цагареішвілі виграла спецдозвіл на кварцовий пісок в Київській області

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона